24 Οκτ 2008

Τα παιδιά δεν φταίνε

Ναι τα παιδιά δεν φταίνε. Συνήθως όμως πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε.

Είναι γνωστό ότι πολλά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο βρίσκονται αντιμέτωπα με πλήθος προβλημάτων εξαιτίας των ελλείψεων στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.(καλά όχι μόνο τα παιδιά βεβαίως)

Στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, δεν υπάρχει μηχάνημα ακτινοθεραπείας, κατάλληλο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες που είχαν γίνει.Το Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” διαθέτει το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Συγκεντρώνει ασθενείς από όλη τη χώρα.

Λόγω της έλλειψης αυτού του μηχανήματος, τα παιδιά αυτά που χρειάζονται ακτινοβολία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε μηχανήματα που προορίζονται για ενήλικες, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα δε διαθέτουν ειδικά συστήματα ακινητοποίησης και είναι αργά. Ο χρόνος για τα παιδιά μετρά αλλιώς.

Ανύπαρκτες είναι και οι υποδομές για τη φιλοξενία των γονιών. Δεν υπάρχει κανένας κρατικός οργανωμένος ξενώνας που να μπορεί να φιλοξενήσει τους συγγενείς αυτών των παιδιών, μόνο η “εθελοντική” δράση του Συλλόγου “ΦΛΟΓΑ”.

Οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα μαζεύουν υπογραφές για να τις στείλουν στον υπουργό υγείας μήπως και κάποιος φιλοτιμηθεί. Λέμε τώρα. Εγώ υπέγραψα … Μάνα είμαι, την έχω δει αυτή την αρρώστια, τις παρενέργειες από τα κωλομηχανήματα τους.


Όσοι δεν έχετε υπογράψει ακόμα, μη το αμελήσετε. Υπογράψτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: