13 Απρ 2011

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 13-4

Στη συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-4-2011 στην αίθουσα Σαμαράκη του Υπουργείου υπήρξε τεράστια συμμετοχή από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Συνάδελφοι από τις περιφερειακές επιθεωρήσεις διέσχισαν πολλά χιλιόμετρα και υπέμειναν αρκετές ώρες προκειμένου να ακούσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον του ΣΕΠΕ.

Το σύνολο των κυβερνητικών παρατάξεων παρέλασε από το μικρόφωνο και προσπάθησε να μας πείσει ότι το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ έχει ενσωματώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των προτάσεών τους και απομένουν κάποια ολίγα παραλειπόμενα όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ. Μας είπαν ακόμα ότι υπάρχουν φοβερές και τρομερές πλεκτάνες και συνομωσίες που σκοπό έχουν να διασπάσουν τον ηρωικό μας σύλλογο και την εξίσου ηρωική μας Ομοσπονδία. Τέλος, το ψήφισμα που κατέθεσαν στο σώμα ήταν οι θέσεις της Ομοσπονδίας που κατατέθηκαν στο opengov.gr στα πλαίσια της διαβούλευσης, την ανάγνωση του οποίου (πάνω από 5 σελίδες!) αναγκαστήκαμε να υποστούμε. Στο δια ταύτα η πρότασή τους ήταν να κάνουμε…διαβούλευση! Καμιά απολύτως κινητοποίηση, καμία απολύτως αντίδραση στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται για κατάθεση στη βουλή. Εν τέλει κέρδισαν τη συνέλευση με τις ψήφους των υπαλλήλων της ΚΥ.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα (το οποίο ακολουθεί) και έδωσε τη μάχη τόσο για την ανάδειξη των απαράδεκτων διατάξεων του νομοσχεδίου όσο και για την κριτική στο Δ.Σ. του συλλόγου που σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σε ένα νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τις επιθεωρήσεις εργασίας. Το ψήφισμα στηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Επιθεωρητών εργασίας που άντεξαν να παραμείνουν στη συνέλευση μέχρι εκείνη την ώρα. Ωστόσο δεν ήταν αρκετοί… Παρότι η διαφορά σε ψήφους δεν ήταν τεράστια, αρκούσε για να φανεί ποια ήταν η πλειοψηφία χωρίς να χρειαστεί καταμέτρηση.

Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν πως οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μας έχουν επιλέξει το δρόμο της διάσπασης εφόσον αρνήθηκαν κατηγορηματικά να υπερασπιστούν τους επιθεωρητές εργασίας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από το ΣΕΠΕ. Απέδειξαν και στον πλέον καλόπιστο πως θεωρούν τις επιθεωρήσεις τον χαμάλη του Υπουργείου που τον αγαπάμε όταν είναι να διεκδικήσουμε κανένα επίδομα αλλά τον αφήνουμε στην τύχη του όταν μας έχει ανάγκη. Άλλωστε, από τη στιγμή που εξασφάλισαν ότι το ΣΕΠΕ δεν πρόκειται να αποκτήσει κάποια αυτονομία τύπου Γενικής Γραμματείας και θα παραμείνει στην αγκαλιά του Υπουργείου, δεν βλέπουν και κανένα λόγο αντίδρασης.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες προβλέψεις μας αναφορικά με την έλλειψη αλληλεγγύης προς το ΣΕΠΕ. Ακόμα όμως κι αν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές σκοπεύουν να κάνουν την πάπια από δω και πέρα, εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να τους ακολουθήσουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους από τις επιθεωρήσεις εργασίας να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να εξετάσουμε τρόπους και μορφές αντίδρασης στο επερχόμενο νομοσχέδιο.

Ακολουθεί το ψήφισμα που προτείναμε στη συνέλευση και αποτελεί μια πρώτη σύνοψη των απόψεών μας. Καλούμε όσους επιθεωρητές θέλουν να καταθέσουν τις σκέψεις και απόψεις τους στο mail protoboulia@yahoo.com. Σε καμία περίπτωση δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13-4-2011

Το νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τη δήθεν αναβάθμιση του ΣΕΠΕ αποτελεί υπόδειγμα όχι μόνο άγνοιας για τα προβλήματα της επιθεώρησης αλλά και μνημείο υποκρισίας. Πρόκειται για το δημιούργημα ανθρώπων που περισσότερο τους ενδιαφέρει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν στο μνημόνιο καθώς και να κρατήσουν ισορροπίες με συγκεκριμένα συμφέροντα και λιγότερο να βελτιώσουν τη λειτουργία των επιθεωρήσεων. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου έχει μια σειρά διατάξεις όπως η ανάθεση στους επιθεωρητές εργασίας του ελέγχου για το κάπνισμα, η επιβολή προστίμων στους εργαζόμενους, η σκανδαλώδης πρόβλεψη για χρήση των εσόδων από τα πρόστιμα για τις δημόσιες σχέσεις του Ειδικού Γραμματέα, η μετατροπή των επιθεωρητών σε εισπράκτορες και πολλά ακόμα που όχι μόνο δε λύνουν κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα των επιθεωρήσεων αλλά δημιουργούν μια σειρά νέα.

Το σημερινό ΣΕΠΕ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω ελλείψεων προσωπικού γραμματειακής υποστήριξης, μηχανοργάνωσης και χρονοβόρων διαδικασιών. Απαιτούμε την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων προτού γίνει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργασίας

  1. Να αποσύρει άμεσα τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου που ευτελίζουν το ρόλο του επιθεωρητή εργασίας καθώς και την πρόβλεψη για 12 ελέγχους ανά μήνα.

  1. Να μετακινήσει άμεσα προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στα Τμήματα Επιθεωρήσεων εργασίας ώστε να μπορέσουν οι επιθεωρητές να αφοσιωθούν στα ουσιαστικά τους καθήκοντα χωρίς να επιφορτίζονται με το τεράστιο βάρος της διεκπεραίωσης

  1. Να προχωρήσει στον εξοπλισμό των επιθεωρήσεων με υπολογιστές προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται έστω και πιλοτικά η μηχανοργάνωση και να εξασφαλίσει την παροχή των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών για τη διενέργεια του έργου μας (χαρτί και μελάνι για φαξ και φωτοτυπίες, πετρέλαιο για θέρμανση, βενζίνη για τα αυτοκίνητα, κλπ).

Από αύριο 14-4-2011 και μέχρι την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων

  1. Διακόπτουμε κάθε διαδικασία ελέγχου, αποστολής στατιστικών στοιχείων και εισηγήσεων-επιβολών-βεβαιώσεων προστίμων.

  1. Προχωράμε σε στάση εργασίας την Παρασκευή 15-4 από 7:30 μέχρι 11:00 και συμβολική κατάληψη του Γραφείου του Ειδικού Γραμματέα στον πέμπτο όροφο της Δραγατσανίου 8. Την ίδια ημέρα καλούμε τα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου στις 10:00 προκειμένου να ενημερώσουμε τους πολίτες.

  1. Προχωράμε στη σύσταση ανοικτής Συντονιστικής Επιτροπής Επιθεωρητών Εργασίας που θα αναλάβει την πρακτική υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων καθώς θεωρούμε το παρόν Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ανίκανο να εκπροσωπήσει τους επιθεωρητές εργασίας.

Τα αιτήματά μας δεν είναι οικονομικά. Το μόνο που ζητάμε είναι επαρκείς συνθήκες για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Και αυτό δεν αφορά μόνο εμάς αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Ζητάμε την κατανόηση και συμπαράστασή τους.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oφείλω να συγχαρώ τους συναδέλφους που αντιδρούν, προτείνουν και επαναστατούν απέναντι στην ελεεινή στάση των "παραγόντων" του Υπουργείου και να λυπηθώ όλους εκείνους που έναντι των επερχόμενων κρίσεων το βούλωσαν κανονικά....
Συγχαρητήρια και σε εκείνους που διέσχισαν πολλά χιλιόμετρα για να ακουστεί έστω η άποψη τους...
Ομως όπως λέει και το γνωστό άσμα: "το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους"!
Οφείλω να ρωτήσω όμως κάτι: η ΓΣ ήταν του Συλλόγου. Η πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ τι δουλειά είχε εκεί?

Μια Κοινωνική Επιθεωρήτρια (ευτυχώς του Βορρά)

viernes είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι
η σημερινή συνέλευση εν μέρει ήταν απογοητευτική αλλά εν μέρει και λυτρωτική. Στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των επιθεωρητών για κινητοποιήσεις προκειμένου όχι μόνο να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις αλλά και να γίνουν βήματα για την ουσιαστική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ (προσωπικό, μηχανογράφηση, εξοπλισμός τουλάχιστον) η γενική συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε ότι αρκεί η γνωστή διαβούλευση και η πίεση (;) στη πολιτική ηγεσία. Να σημειώσω εδώ την παρελκυστική πολιτική των μελών της πλειοψηφίας αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ του Συλλόγου αλλά και της ΟΣΥΠΕ να μιλάνε για ώρες για το ένδοξο παρελθόν του Συλλόγου και κουβέντα για το νομοσχέδιο (εκτός από το τέλος και την τραγική μακροσκελή ανάγνωση των σχολίων της ΟΣΥΠΕ στη διαβούλευση) και την κατάσταση στις επιθεωρήσεις. Αποτέλεσμα πολλοί επιθεωρητές της Αθήνας που δούλευαν το πρωί αλλά και έπρεπε κάποια στιγμή να γυρίσουν στα σπίτια τους να αποχωρήσουν. Αν προσθέσουμε και τους πάμπολλους επιθεωρητές της περιφέρειας που δε μπόρεσαν να προσέλθουν γίνεται κατανοητό ότι το έργο ήταν καλά στημένο για να μην ακουστεί η φωνή των επιθεωρητών (η συνέλευση κράτησε τρεις ώρες και παραπάνω και ζήτημα αν ακούστηκαν μισή ώρα να μιλάνε επιθεωρητές σε μια συνέλευση για το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ!!!). Αλλά η εμπειρία ήταν και λυτρωτική γιατί νομίζω ότι πλέον έγινε ξεκάθαρο στους επιθεωρητές ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Φθάνει πια η μεμψιμοιρία για όσα κάνουν άλλοι στις πλάτες μας. Ήρθε η ώρα να φανεί αν είμαστε αντάξιοι της μοίρας μας ή αν έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε. Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία καλεί όλους τους επιθεωρητές να καταθέσουν την άποψη τους στο e-mail που αναφέρει ο frank στο κείμενο για το πως πρέπει να προχωρήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι που δεν μπορεσα να παραυρεθω.
ευχαριστω τους συναδελφους που πηγαν στην ΓΣ .... παρωδια οπως εξελιχθηκε.

ειμαστε ανοικτοι σε προτασεις που θα κατατεθουν για περαιτερω ενεργειες.

δεν εχω και πολλα λογια να πω,,,εχω παθει ενα σοκ,,,δεν πιστευω αυτα που διαβαζω.

η δικη μου προταση και την λεω εδω ειναι να γινει κατι ωστε να δημιουργηθει ενας συλλογος επιθεωρητων εργασιας και να αποχωρησουμε απο αυτο το εκτρωμα.

ντροπη και αισχος στους συναδελφους που υποστηριξαν τετοιες αποψεις .

περιμενω να ακουσω προτασεις

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Τα φοβικά σύνδρομα που εξαπέλυσαν καθώς και η καθυστέρηση που έπαιξαν έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους.

Τραγικό όμως το γεγονός ότι ήταν τελικά κυρίως οι συνάδελφοι της Κεντρικής Υπηρεσίας που στήριξαν την Πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ δηλαδή να μην κάνουμε τίποτα για να διαμαρτυριθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΕΠΕ.

Μακρυα από .... και όπου θέλει ... ας

Τεσπα ....

Είναι λυπηρό τώρα στα δύσκολα που έρχονται, τόσο λίγοι άνθρωποι να μην μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον....

Ανώνυμος είπε...

Καλυτερα να ενωθουμε με το συλλογο των τεχνικων, τα χωσανε ασχημα ΕΠΩΝΥΜΑ και στο οpenGov και ο Συλλογος τους, αντεδρασε σωστα. ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους τεχνικους επιθεωρητες !

Ανώνυμος είπε...

Tι θες να περάσεις τώρα? Σεβασμός αλλά σε όλους τους Επιθεωρητές!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤιΠοΤα δεν θελω να περασω, ειπα την αποψη μου, αμα δε συμφωνεις πες το καθαρα

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμός στον επιθεωρητή...τον μάχιμο επιθεωρητή....δεν υπάρχουν διακρίσεις!Αυτό πρέπει να φωνάξουμε ΟΛΟΙ μαζί!
Διαφωνώ με τον τρόπο που επέλεξες να εκφράσεις το ίδιο πράγμα με μένα που είμαι μάχιμος επιθεωρητής αλλά κοινωνικός!
Τελος!

Ανώνυμος είπε...

ελα συμφωνουμε, εννοειται, αλλα μην προσπαθεις να βρεις σκοπιμοτητες, πισω απο αυτα που λεμε

Ανώνυμος είπε...

Οι "εκπρόσωποί" μας μάς έδειξαν την πόρτα.Ε, λοιπόν θα την ανοίξουμε και ο τελευταίος ας την κλείσει... Προσωπικά πιστεύω ότι σήμερα μας υποτίμησαν. Μόλις όμως μείνουν μόνοι τους θα καταλάβουν τη δύναμη των επιθεωρητών. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έδειξαν τόσο προκλητική αδιαφορία και δεν πρότειναν ούτε μισή κινητοποίηση για τα μάτια του κόσμου... ΝΤΡΟΠΗ!!!

ΥΓ: Να τους χαίρονται οι επιθεωρητές που τους ψήφισαν...

Ανώνυμος είπε...

αντε καλυνυχτα, παιδες, δυστυχως
το σεπε, παροτι υπαρχει μεχρι και ορος στο μνημονιο να ενισχθυθει, υποβαθμιζεται, ποιοτικα, ποσοτικα και οργανωτικα. το 2022 το ξαναβλεπουμε . Μεχρι τοτε καλο ειναι να κανουμε μαζικες αιτησεις για μεταταξη στο υπουργειο, να αραξουμε και εμεις λιγο

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, αλλά όντως αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους, ιδίως της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην Γ.Σ. Αν ισχύουν όσα λέει η Αυτόνομη Πρωτοβουλία, τότε τα πράγματα εξελίχθησαν όπως τα περίμενα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα κάνουμε. Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα επίσημα η Αυτόνομη Πρωτοβουλία να μας ξεκαθαρίσει την στάση της. Συγκεκριμένα, το σχέδιο ψηφίσματος το οποίο δεν πέρασε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και εγώ θα το ψήφιζα, μολονότι έχω διαφορετική άποψη σε ορισμένα θέματα. Επίσης, από ό,τι λέει η Αυτόνομη Πρωτοβουλία το σχέδιο αυτό είχε την στήριξη των Επιθεωρητών. Αυτό τιμάει την Αυτόνομη Πρωτοβουλία και δείχνει πως αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών. Όμως, περαιτέρω κινητοποιήσεις δεν μπορεί από μόνη της να αποφασίσει, καθόσον αποτελεί, δυστυχώς, μειοψηφία στο Δ.Σ. Συνεπώς, δεν μπορεί να μας καλέσει και να μας καλύψει σε τυχόν κινητοποιήσεις. Για τον λόγο αυτό θέλω να μας πει ξεκάθαρα η Αυτόνομη Πρωτοβουλία, μετά τα όσα (δεν) συνέβησαν στην σημερινή Γενική Συνέλευση. 1) Είναι υπέρ της δημιουργίας Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας; 2) Προτίθεται να συνεχίσει να μάχεται εντός του Συλλόγου του Υπουργειου; 3) Θέλει να πρωτοστατήσει στην δημιουργία φορέα που θα προασπίζει τα συμφέροντα μόνο των Επιθεωρητών Εργασίας; 4) Θεωρεί πως έχει πλέον σημασία να υπάρχει Ομοσπονδία; 5) Συντάσσεται με τον Σύλλογο Βορείου Ελλάδας; 6) Ποια είναι η γνώμη της για την πιθανή μετεξέλιξη του Συλλόγου της Βορείου Ελλάδος σε Πανελλήνιο Σύλλογο; Τα ερωτήματα είναι πολλά και ενδεχομένως διαφορετικά ή αντικρουόμενα. Όμως, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία θεωρώ πως πρέπει να μας ξεκαθαρίσει εφεξής την στάση της. Αν την εκφράζει ο Σύλλογος του Υπουργείου, η ΟΣΥΠΕ, οι αποφάσεις που λαμβάνουν και συνεπώς θα συνεχίζει να μάχεται ως μικρή μειοψηφία για τα συμφέροντα των Επιθεωρητών, ή αν θα επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Η υποστήριξη του σχεδίου ψηφισματος από τους Επιθεωρητές, σημαίνει πως περιμένουμε από κάποιον να δραστηριοποιηθεί προς έναν διαφορετικό δρόμο. Θέλω να ξέρω αν η Αυτόνομη Πρωτοβουλία θα λάβει υπόψη την στήριξη που είχε το σχέδιό της, διότι αυτή η στήριξη είναι το μήνυμα και αν θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, τον οποίο όλοι περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην τσακώνεστε χωρίς λόγο. Ας ξεπεράσουμε τις ( ανύπαρκτες ) διαφορές Βόρειων - Νότιων ή Κοινωνικών - Τεχνικών και ας σκεφτούμε ψύχραιμα τι είναι καλύτερο να κάνουμε από δώ και πέρα.Αν οι επιθεωρητές κοινωνικοί - τεχνικοί όλης της Ελλάδας ενώσουν τη φωνή τους, να στε σίγουροι ότι θα ακουστεί.Αυτός είναι ο μόνος δρόμος μετά το σημερινό άδειασμα από τον σύλλογο

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πως δεν υπάρχουν διαφορές Βορείων - Νοτίων, Κοινωνικών - Τεχνικών. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ήδη ένας Σύλλογος Τεχνικών και ένας Σύλλογος Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι εκφράζουν τα μέλη τους. Λείπει ένας ακόμη. Αυτός που θα εκφράσει και εκπροσωπήσει συλλογικά τους υπόλοιπους Επιθεωρητές. Για αυτό πρέπει να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο, ούτως ώστε από άθροισμα να μετατραπούμε σε σύνολο με συλλογική μορφή. Για αυτό και θα περιμένω επίσημη απάντηση επί των ερωτημάτων που έθεσα πιο πάνω προς την Αυτόνομη Πρωτοβουλία για να δω τι μέλει γενέσθαι. Συμφωνώ πως οι φωνές πρέπει να ενωθούν, αλλά κάποιος πρέπει να ενώσει τις φωνές εκείνες που υποεκπροσωπούνται ή δεν εκπροσωπούνται καθόλου. Αυτό είναι το νόημα των ερωτημάτων μου. Πως κάποιος πρέπει να ενώσει αυτές τις φωνές, ούτως ώστε όλοι πλέον μαζί ως Επιθεωρητές Εργασιας τις φωνες μας να τις μετατρέψουμε σε κραυγή.

Γιάννης είπε...

Για τον συνάδελφο που έθεσε τα ερωτήματα (και όχι μόνο): ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις. Να θυμάσαι όμως ότι η Αυτόνομη Πρωτοβουλία δεν διεκδικεί το ρόλο της πεφωτισμένης ηγεσίας. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και την ενεργή συμμετοχή, αυτό ουσιαστικά κάναμε πράξη φτιάχνοντας την ΑΠ. Για αυτό δώσαμε τώρα το mail επικοινωνίας, ώστε να ακούσουμε τους συναδέλφους που δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη στάση του συλλόγου και πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Προσωπικά πιστεύω ότι στη συνέλευση έγινε καθαρό ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα σ αυτό το σύλλογο. Αλλά αν είναι να κάνουμε κάτι θα πρέπει να το αποφασίσουμε και να το πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί. Κιεμείς και εσύ και ο καθένας που σκέφτεται παρόμοια...

Ανώνυμος είπε...

παιδια, εμεις δεν εχουμε ιδεα απο συνδικαλισμο,,,

μπορειτε αν θελετε να γραψετε εδω , τι δυνατοτητες υπαρχουν απο εδω και περα, ποιες ειναι οι επιλογες μας και τι μπορουμε να κανουμε ετσι ωστε να απαντησουμε στο μειλ.

δωστε μας εναν μπουσουλα να δουμε τι μπορει να γινει

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Επειδή αρκετοί ισχυρίζονται ότι στην χθεσινή συνέλευση ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος του συλλόγου μόνο ή στην μεγάλη τους πλειοψηφία υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας, θέλω να πω ότι ήμουν παρών στην συνέλευση και αυτό που είδα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του ΣΕΠΕ ψηφισαν και αυτοί υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος του Δ.Σ του Συλλόγου. Κατά συνέπεια, δεν βλέπω πως μπορεί να προχωρήσει μια διαδικασία δημιουργίας συλλόγου υπαλλήλων του ΣΕΠΕ με έναν μικρό αριθμό ατόμων που υποστηρίζουν τις απόψεις της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε/τη απο πανω.

αυτος ο μικρος αριθμος ατομων που υποστηριζουν ΟΧΙ τις αποψεις της ΑΠ αλλα το συμφερον του επιθεωρητη εργασιας τυγχανει να βρισκει ανταποκριση και στο συλλογο επιθεωρητων βορειου ελλαδος.

καλος ο προβληματισμος σου , αλλα νομιζω οτι δεν εχει βαση δεδομενου της αντιδρασης του αλλου συλλογου, που αποδεικνυει οτι οχι μονο δεν ειναι μικρος ο αριθμος αυτων που εχουν την ιδια αποψη, αλλα ισως ειναι και η μεγαλη πλειοψηφια των επιθεωρητων.

δημοκρατια εχουμε βεβαια ο καθε ενας εχει δικαιωμα να υποστηριζει οτι αποψη θελει

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον ξενυχτισμένο (1.02μμ!)απο πανω,εμεις της Β.Ελλάδος έτοιμοι & σύμφωνοι σε κάθε συστράτευση που υπηρετεί τα συμφέροντα του μαχιμου επιθ/τη...σας περιμένουμε...!

viernes είπε...

Το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα σαν Αυτόνομη αλλά και σαν Επιθεωρητές εξαρτάται πάρα πολύ από τις απόψεις, τις προτάσεις και τις ιδέες που έχουν οι ίδιοι οι επιθεωρητές. Για αυτό επαναλαμβάνω τα λόγια του Γιάννη από πάνω, δεν είμαστε πεφωτισμένη ηγεσία, είμαστε κάποιοι από εσάς, με τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες αμφιβολίες και για αυτό θέλουμε να σας ακούσουμε (αρχικά τουλάχιστον μέσω του e-mail). Τα ερωτήματα είναι πολλά και δύσκολα, όπως τα έθεσε και ο συνάδελφος από πάνω, και πρέπει να δούμε με προσοχή τι απαντήσεις θα δώσουμε γιατί πιθανά θα επηρεάσουν τη ζωή όλων μας το επόμενο διάστημα. Ίσως μια ιδέα θα ήταν οι συνάδελφοι που γράφουν εδώ και συμμερίζονται την ανάγκη μιας διαφορετικής πορείας να έρθουν σε επαφή με άλλους συναδέλφους που πιθανά να μη γράφουν και να μη διαβάζουν το blog και να μας μεταφέρουν και τη δική τους άποψη για τα τεκταινόμενα προκειμένου να δούμε και τις δυνατότητες που πραγματικά υπάρχουν.

Υ.Γ. Ένα από τα ζητούμενα και από εμάς είναι οι δρόμοι που θα ακολουθήσουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αυτό θέλουμε και ιδέες για την υλοποίηση των προτάσεων, για την πορεία δηλαδή που πρέπει να ακολουθήσουμε βήμα-βήμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ Ο ΒΟΡΑΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ. ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΟΣΥΠΕ ΚΙ Τ ΤΣΑΤΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ..........
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ 240 ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 800 ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ.
ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΝΟΤΙΟΙ!

viernes είπε...

Θα το επαναλάβω και εδώ, μπας και απαντήσει ο συνάδελφος από επάνω και καταλάβω τι γίνεται :
Τα παρακάτω έγραψα στο blog του Συλλόγου Βορείου Ελλάδας, αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει και εδώ, δε με πειράζει. Έγραψα : "Συγνώμη που παρεμβαίνω παρ' ότι ανήκω στον κάτω Σύλλογο αλλά τι σχέση έχει το ψήφισμα της ΟΣΥΠΕ με τις γενναίες αποφάσεις που πήρατε στη συνέλευση της 12-04-11 ; Γιατί οι σύνεδροι από τη Βόρεια Ελλάδα δεν ψήφισαν ούτε καν την πρόταση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας για κινητοποιήσεις αφού είστε ήδη σε κινητοποιήσεις ; Τι έγινε το σημείο 5-6-7 της απόφασης της συνέλευσης σας ; Σύγνωμη και πάλι απλά δεν καταλαβαίνω ..."

viernes