9 Δεκ 2009

Ασφαλιστικό

Λοιπόν τελικά ναι τώρα που έγινε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση κατάλαβε ότι ναι υπάρχει θέμα με το ασφαλιστικό.(καλά όχι μόνο με το ασφαλιστικό) Δεν βγαίνουν τα λεφτά για τις συντάξεις ...... Δεν φτάνουν πολύ απλά !!!! Το σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει σου λέει. Υπάρχει πρόβλημα !!!
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας στις 08.12.09 οι αιτίες του προβλήματος είναι: «Πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί, πως το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δημιουργήθηκε από τα εγγενή συστημικά του προβλήματα, από τις παραμετρικές του πτυχές (π.χ. την αδήλωτη εργασία), αλλά και από το γεγονός, πως η Ελλάδα έχει καταστεί τόπος προστασίας για εργαζομένους από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. (π.χ. Βουλγαρία), καθώς και από κράτη της περιοχής (π.χ. Αλβανία, ροή παράνομης μετανάστευσης μέσω Τουρκίας).»

Τόπος τι; Τόπος προστασίας;

Κρίμα όμως ακόμα δεν έχουν τη λύση για το ασφαλιστικό (μια ακόμα ομάδα σοφών θα μαζευτεί να βρεί και να προτείνει άλλη μια λύση) γιατί δεν έχει το υπουργείο στη διάθεσή της τα κατάλληλα στοιχεία ακόμα. Στοιχεία που πρέπει να είναι 1ον σωστά και 2ον να συμφωνούν ότι είναι σωστά και οι κοινωνικοί εταίροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: