28 Μαρ 2011

Σε Δημόσια διαβούλευση μπήκε σήμερα το νομοσχέδιο και για το ΣΕΠΕ

Σήμερα αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στο site του opengov το νομοσχέδιο του ΣΕΠΕ .

Εδώ το διαβάζουμε ...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αυτονομη πρωτοβουλια καλο θα ηταν να συμμετεχει σε αυτο το καρακιοζιλικι που ολοι διαβαζουμε εκει , οπου ο καθε ασχετος λεει οτι του κατεβει στη κεφαλα και οποιον παρει ο χαρος.

προτεινω να απαντησετε σε ολα τα θεματα που τιθενται και να τα βαλετε στην σωστη τους βαση.

οσον αφορα εμενα προσωπικα δεν συμμετεχω σε γελοιοτητες και καρακιοζιλικια. εκφρασαμε ολοι οι συναδελφοι εγγραφως τις προτασεις μας και τις αποψεις μας Υπηρεσιακα οταν αυτο μας ζητηθηκε.

καλο θα ηταν ομως η Α.Π. να δωσει το παρων εκει και να απαντησει με επιχειρηματα γιατι αυτα που βλεπουμε ολοι μας προκαλουν εμετο.

γαμω την ατυχια μου!

venceremos

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=392632&h1=true

Ανώνυμος είπε...

Οι συνάδελφοι στο Σύλλογο Μακεδονίας Θράκης, με την απόφαση της 29-03-2011, μας βάζουν τα γυαλιά!!
Εάν δεν κινητοποιηθούμε έστω και τώρα, το σλόγκαν του μέλλοντος είναι:
``Για όλα φταίει ο ελεγκτικός μηχανισμός. Νομοθεσία έχει και δεν την εφαρμόζει!!``
Χωρίς κανένας να έχει ακούσει τι χρειάζεται ο μηχανισμός αυτός.
Πρέπει λοιπόν όλοι να συνταχθούμε με το Σύλλογο αυτό και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ και ΤΕΧΝΙΚΟΙ γιατί στο ίδιο καζάνι βράζουμε!! Ίσως έτσι κάποιος δεήσει και διαβάσει κάποια από τις προτάσεις που έχουμε κάνει εγγράφως οι περισσότεροι και όχι τις αερολογίες και ασχετοσύνες (δεν αναφέρομαι στο σύνολο των σχολίων, αλλά στην πλειοψηφία αυτών) που γράφονται στο opengov.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον απο πανω.

εγω προσωπικα, δηλωνω οτι θα ζητησω να αποχωρησω απο τον συλλογο, αν δεν συμφωνησουν με τον συλλογο βορειου ελλαδος.

αν δεν συμφωνησουν θα πει οτι ειναι αναξιοι να εκπροσωπουν εμενα, και οποιονδηποτε αλλο συναδελφο που εχει στοιχειωδη νοημοσυνη

συμφωνω με την ανακοινωση του συλλογου βορειου ελλαδος.
ως μελος του συλλογου ΚΑΛΩ την ομοσπονδια να υιοθετησει πληρως τις προτασεις του παραπανω συλλογου.

θα ηθελα επισης να συγχαρω τον συλλογο βορειου ελλαδος για την αμεση, δικαιη και σωστη αντιδραση του. και λυπουμαι που υπαρχει αυτη η διασπαση στους συλλογους.

Ισχυς εν τη ενωση, ειναι καιρος ολοι μαζι να διεκδικησουμε πραγματα που υποβαθμιζουν πλεον την ποιοτητα ζωης μας.

venceremos

Ανώνυμος είπε...

venceremos,
κατεθεσε την αποψη σου κ μην αφοριζεις το opengov..ειναι η τελευταια ευκαιρια μας κ μη ξεχνας ο συλλογος βορειου ελλαδας δεν συμφωνει με τις προτασεις των υπαλληλων του υπουργειου εργασιας της οδου πειραιως, οι οποίοι δεν θέλουν καμια μεταρύθμιση

Ανώνυμος είπε...

και επισης εξυπακουεται οτι, η πλειοψηφια συμφωνει με το συλλογο β.ελλαδας.....

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ξυπνήσουμε πανελλαδικά ΟΛΟΙ οι Επιθεωρητές μην περιμένετε να πάμε μπροστά....
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος που τολμά να αντιστέκεται..
Μαζί του !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσσαλονίκη, 29/03/2011

Ταχ. Δ/νση: Φράγκων 14 Αρ. Πρωτ. 7

Ταχ. Κώδικας: 540 12

Τηλέφ. 2310 531.730



ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

α) Υπουργό, κα. Λούκα Κατσέλη

β) Αναπληρωτή Υπουργό , κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη

γ) Υφυπουργό, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

δ) Γ.Γραμματέα , κα Άννα Στρατινάκη

ε) Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε, κ. Μιχάλη Χάλαρη



Το Δ.Σ του συλλόγου μας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 29/03/2011 με θέμα τη μελέτη του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις», που τέθηκε στη δημόσια διαβούλευση την 28/03/2011, κατέληξε στα εξής:

Στιγματίζει την προφανή αποτυχία της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ν’ αντιληφθεί το ρόλο και το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί το Σ.ΕΠ.Ε από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα.

Καταγγέλλει την ανυπαρξία βούλησης και αξιόπιστου σχεδίου για τη δημιουργία ενός ευέλικτου και αξιόμαχου σώματος που θα συντελούσαν στην αναβάθμιση της λειτουργίας του και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου δεν τόλμησε να προβεί στις αναγκαίες τομές καθώς και στη λήψη γενναίων αποφάσεων που θα αποτελούσαν τους πυλώνες μιας νέας, σύγχρονης οργανωτικής δομής του Σ.ΕΠΕ, βασισμένης στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του αλλά και των υπηρεσιών του υπουργείου. Οι προτεινόμενες, δήθεν, αλλαγές συνιστούν γράμμα κενό και άνευ πρακτικής σημασίας, αφού κατά κύριο λόγο αφορούν είτε σε δομές και υπηρεσίες που ήδη παρέχονται από το Σ.ΕΠ.Ε και προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, όπως το Ν. 2639/1998, είτε σε αυτονόητες δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Είναι ένα επιπόλαιο εγχείρημα, που παραγνωρίζει τη φυσιογνωμία του Σ.ΕΠ.Ε και τις ιδιαιτερότητες των δράσεών του και δεν έχει τίποτα να προσθέσει στο μέχρι σήμερα οικοδόμημά του.

Ο σύλλογος μας επανειλημμένως έχει εκφράσει τις απόψεις του καθώς και συγκεκριμένες θέσεις για την αναμόρφωση και ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε, οι οποίες αποτελούν απόρροια της πολύπειρης παρουσίας του στους χώρες εργασίας, της μακροχρόνιας, καθημερινής επαφής του με τους πολίτες, αλλά και της εις βάθος και όχι επιφανειακής γνώσης της εργατικής νομοθεσίας.

Ο κύβος ερρίφθη. Η σιωπή της ηγεσίας του υπουργείου στις προσκλήσεις και προτάσεις μας είναι «εκκωφαντική». Ζητούμε από την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε νομιμοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνεδρίαση του συλλόγου και έχουν ως εξής:

· Αποχή από την αποστολή κάθε είδους στατιστικών στοιχείων, από 31/03/2011

· Αποχή από την εξέταση και επίλυση Εργατικών Διαφορών από 31/3/2011

· Αποχή από ελέγχους για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, από 31/03/2011

· Αποχή από ελέγχους για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, από 31/03/2011

· Αποχή από την επιβολή και Βεβαίωση προστίμων από 31/3/2011

· Τρίωρες στάσεις εργασίας στις 04/04/2011 και 06/04/2011, από ώρας 12.00΄-15.00΄

· Εικοσιτετράωρη και σαρανταοκτάωρη απεργία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη μετάλλαξη μας σε κατεξοχήν εισπρακτικό μηχανισμό εις βάρος του κοινωνικού μας ρόλου, τη νόθευσή μας με την ανάθεση νέων αντικειμένων, ξένων προς τη βασική μας αποστολή, αναφερόμενοι κυρίως στο κάπνισμα, καθώς και την προσβολή της επαγγελματικής μας αξίας, η οποία θα συντελεστεί μέσω της υποβάθμισης των υπηρεσιών μας, που θα επιφέρουν μετά βεβαιότητος οι νέες ρυθμίσεις. Διότι το δήθεν νέο οικοδόμημα θα καταρρεύσει εν τη γεννέσει του, αφ΄ης στιγμής δε συνοδεύεται από την επαρκή στελέχωση, ενίσχυση των υποδομών του και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Σ.ΕΠ.Ε. Δεν πρόκειται να γίνουμε τα θύματα μιας πολιτείας που μεριμνά για «το φαίνεσθαι» και όχι για «το είναι».


ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ???

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
"venceremos,
κατεθεσε την αποψη σου κ μην αφοριζεις το opengov..ειναι η τελευταια ευκαιρια μας κ μη ξεχνας ο συλλογος βορειου ελλαδας δεν συμφωνει με τις προτασεις των υπαλληλων του υπουργειου εργασιας της οδου πειραιως, οι οποίοι δεν θέλουν καμια μεταρύθμιση

5:14 μμ "


την αποψη μου φιλτατε την εχω στειλει με Υπηρεσιακο εγγραφο οταν αυτο μου ζητηθηκε και εκει εσω βαλει την υπογραφη μου, αλλα δε νομιζω οτι το ελαβε κανενας υποψιν του.
τι σε κανει να πιστευεις οτι θα ληφθουν υποψιν καποιες προτασεις που θα γινουν στο opengov? εδω δεν εχουν ληφθει υποψιν αποφασεις συλλογων και θα ληφθουν αποψεις καποιων οποιωνδηποτε που θα χασουν τον χρονο τους να γραψουν εκει?

ευχαριστω για την παροτρυνση να συμετεχω στο pengov αλλα δε θα παρω,,,μπορεις να συμμετεχεις καλλιστα εσυ, κι αν θες μπορεις να μας πεις και με ποιο ονομα θα γραψεις για να δουμε τις προτασεις σου.

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον vancermos!! Οι προτάσεις που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στείλει επώνυμα (και οι Σύλλογοι) είναι προτάσεις που έχουν βγει από το ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, γιατί εμείς είμαστε κάθε μέρα στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!! Τα περισσότερα που γράφονται στο opengov είναι γραμμένα από ένα γραφείο που πιθανότατα η μόνη θύρα επικοινωνίας με έξω είναι μιά τηλεόραση!!
Τόσα χρόνια δεν έχουμε καταλάβει τίποτα!!
Όσα χαρτιά και να στείλουμε αν δεν ``τσούξει`` λίγο κανείς δεν πρόκειται να τα διαβάσει όπως λέει κάποιος παραπάνω!!
Αν και τώρα υπάρξει θέμα ``να κάνουμε κάτι σοβαρό όλοι μαζί``, το παιχνίδι θα είναι χαμένο!!
Και τελικά νομίζω ότι μέσα στη λαίλαπα που περνάμε δεν είναι καλό να εκπροσωπούμαστε από πολλούς συλλόγους.
Και προσέξτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ το νομοσχέδιο!!
Είναι και αυτά που θα γίνουν με τις υπουργικές αποφάσεις που θα βγουν μετά την ψήφισή του!!
Που χωρίς να τις έχω καταμετρίσει είναι ΠΟΛΛΕΣ!!