13 Φεβ 2019

Δεν θα ανεχτούμε κανένα νέο φαινόμενο «κοινωνικού αυτοματισμού»

Αναφορικά με την ανάρτηση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται σε περιστατικό διαφθοράς στο Σ.ΕΠ.Ε. ο σύλλογός μας άμεσα και ομόφωνα αποφάσισε να μην αφήσει το γεγονός να περάσει στο ντούκου.

Εμείς ως ΑΡΣΥ διαφωνήσαμε στο τελικό κείμενο της σχετικήςανακοίνωσης και εδώ παραθέτουμε τη δική μας πρόταση για την σχετική ανακοίνωση.  


ο Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαπλοκής, αδιαφάνειας και παράφρασης της ιδιότητας του Επιθεωρητή Εργασίας, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα και παράνομες συμπεριφορές που υπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. Ουδέποτε χαριστήκαμε και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε επίορκους συναδέλφους μας, όποιοι και αν είναι. Αντιθέτως εμείς πρώτοι ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία (πειθαρχική και ποινική) του όποιου «συναδέλφου» που με τις πράξεις του ή τις παραλήψεις του αμαυρώνει το όνομα την τιμή και την υπόληψη όλων μας δηλώνοντας στην πολιτική ηγεσία ότι σ αυτήν την προσπάθεια θα μας βρει αρωγούς.


Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε κανένα νέο φαινόμενο «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος του συνόλου των επιθεωρητών εργασίας. Έχουμε υποστεί πολλά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και φτάνει έως εδώ. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου η οποία έσπευσε να δημοσιοποιήσει μέσω του facebook ζητήματα σχετικά με παράτυπες διαγραφές προστίμων και τη θέση σε αργία Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε., με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου μας να υφίσταται αδίκως σήμερα αήθη σχόλια και επιθέσεις.

Δηλώνουμε ότι:

δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημεί ένα ολόκληρο Σώμα που μέσα στις αντίξοες συνθήκες τις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της υποτίμησης της εργασίας που έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι όλης της χώρας στα τελευταία χρόνια των μνημονίων αποτέλεσε ένα ανάχωμα για αυτούς.

Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε μέσο, για την επίτευξη της πολυπόθητης ενδυνάμωσης και αναβάθμισης του Σ.ΕΠ.Ε. προς όφελος του εργατικού δυναμικού και της υγιούς επιχειρηματικότητας. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αληθεύει ότι υπάρχει απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου;

Ανώνυμος είπε...

ναι απόφαση πειθαρχικού έγινε πως αλλιώς.