18 Ιουλ 2020

Μπαίνει εισαγγελέας για τη διαρροή του βίντεο της επίθεσης στην Κοζάνη

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για το πώς διέρρευσε το οπτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται ακόμα αναρτημένο στο διαδίκτυο.
Την ώρα που υπάλληλοι στη ΔΟΥ Κοζάνης δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, μετά την επίθεση εναντίον τους από έναν 45χρονο με τσεκούρι, σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η διαρροή του βίντεο της επίθεσης αυτής, ενώ προκλητική είναι η δημοσιοποίησή του από ορισμένα ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το πώς διέρρευσε το συγκεκριμένο οπτικό υλικό. Σημειώνεται ότι το εν λόγω βίντεο βρίσκεται στον σκληρό δίσκο στη ΔΟΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο διαρροής του.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα αντίγραφο του εν λόγω οπτικού υλικού έχει δοθεί στην Αστυνομία και ήδη βρίσκεται ως προανακριτικό υλικό, και το άλλο έχει σταλεί στα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Να «κατέβει» το βίντεο

Παράλληλα, εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης για να «κατέβει» το βίντεο της επίθεσης από το διαδίκτυο. Ήδη, το συγκεκριμένο οπτικό υλικό έχει κατέβει από το youtube, ωστόσο ορισμένα ΜΜΕ εξακολουθούν –προκλητικά και χωρίς ίχνος σεβασμού για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και τους συγγενείς τους– να το φιλοξενούν στις πλατφόρμες τους. Υπενθυμίζεται πως το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας έκκληση να αποσυρθούν άμεσα τα επίμαχα βίντεο και τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι «να κερδοσκοπούν από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις».

πηγή: εφσυν

Δεν υπάρχουν σχόλια: