9 Φεβ 2022

Μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων διεκδικούμε: Παράταση της θητείας των υφιστάμενων αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, χωρίς καμία ενημέρωση από το μακρινό 2020, αποφάσισε να ακυρώσει την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια του Υπουργείου Εργασίας και να προκηρύξει εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο για τις 14.02.2022, μια διαδικασία η οποία δεν ήταν καν προβλεπόμενη και προδιατυπωμένη κατά την προκήρυξη και εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών.


 
Ως υποψήφιοι του Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπερασπιζόμαστε την ουσιαστική συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων στα ΥΣ και ΠΣ. Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια είναι σημαντικές για το είδος και την ποιότητα της συμμετοχής μας ως υπαλλήλων σε μια σειρά διοικητικών διαδικασιών που αφορούν την υπηρεσιακή μας κατάσταση και σταδιοδρομία αλλά και την γενικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.
Ως πράξη ευθύνης αποσύραμε όλες και όλοι τις υποψηφιότητες μας που είχαν κατατεθεί στις 10 Ιουλίου 2020 γιατί:
 

  • Μεγάλο μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού μας, μόνιμοι και ΙΔΑΧ, είναι συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούν στο Σ.ΕΠ.Ε. Αυτή τη στιγμή, το Σ.ΕΠ.Ε. βρίσκεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού του σε Ανεξάρτητη Αρχή καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και έχει προκηρυχθεί η θέση του Διοικητή. Στην νέα αυτή Αρχή προβλέπεται η συγκρότηση υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων για τους συναδέλφους που θα υπηρετούν σε αυτή και ως εκ τούτου δημιουργείται πολύ μεγάλη σύγχυση με τη δεδομένη χρονική στιγμή διεξαγωγής των εκλογών.
  • Από τις 10.07.2020 που πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού μας μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει ουσιαστική επικαιροποίηση και γνωστοποίηση των εκλογικών καταλόγων είτε με τους συναδέλφους που έχουν αποχωρήσει είτε με τους νέους συναδέλφους με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
  • Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν δημιουργηθεί και που θεωρητικά "αντιστοιχούν" στους συναδέλφους που υπηρετούν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ένα ακόμη γεγονός που δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
  • Τα Κ.Κ.Π. στα οποία αυτή τη στιγμή υπηρετούν περισσότεροι από 2000 συνάδελφοι μας, με πλήθος παραρτημάτων το καθένα, εκπροσωπούνται μόνο στο κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείο μας. Είναι άδικο και εν τέλει αντιδημοκρατικό, συνάδελφοι που ανήκουν σε αυτοδιοίκητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με εργασιακό, υπηρεσιακό, διοικητικό περιβάλλον διαφορετικό από τον στενό Δημόσιο Τομέα, να εκπροσωπούνται στο Υ.Σ. από κοινού με τους υπαλλήλους της Κ.Υ του Υπουργείου μέσω 2 αιρετών.
 
Ο συνδυασμός μας απέσυρε τις υποψηφιότητες, το ίδιο έπραξαν και όλοι οι άλλοι, συνδυασμοί και μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Πετύχαμε τη μη διεξαγωγή της προγραμματισμένης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διεκδικώντας :
 
  • Παράταση της θητείας των υφιστάμενων αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια. 
  • Επαναπροκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για ξεχωριστά Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετασχηματισμού της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή
          στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας,
          στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
          στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
 
με τήρηση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών που διασφαλίζουν την διαφάνεια και την ισότιμη συμμετοχή όλων των συναδέλφων σ' αυτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: