12 Απρ 2022

Ανοιχτά φροντιστήρια Κυριακές και αργίες με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή

Θα λειτουργούν και τα φροντιστήρια  Κυριακές και αργίες σύμφωνα με τροπολογία (δείτε την εδώ) της τελευταίας στιγμής  του Υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο με τον καταπληκτικό τίτλο "Δουλειές Ξανά" .

Με αυτήν ορίζεται ότι δύνανται, κατόπιν σχετικής άδειας από την Επιθεώρηση Εργασίας, να εξαιρούνται των διατάξεων του β.δ. 748/1966 περί υποχρεωτικής ανάπαυσης κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και να επιτρέπεται η λειτουργία και η απασχόληση του προσωπικού, κατά τις άνω ημέρες, των πάσης φύσεως φροντιστηρίων ή κέντρων ξένων γλωσσών, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της Χώρας.

Συγκεκριμένα το άρθρο της Τροπολογία ορίζει: "Δυνατότητα λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας - Προσθήκη περ. ιβ) στην παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966

Στην παρ. 3 του άρθρου 9 του β.δ. 748/1966 (Α' 179), περί δυνατότητας λειτουργίας και απασχόλησης προσωπικού την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας, προστίθεται περ. ιβ) ως εξής:
«ιβ) Των πάσης φύσεως φροντιστηρίων ή κέντρων ξένων γλωσσών, ειδικώς σε περιπτώσεις διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων.». 

Σύμφωνα με την αιτιολογική η ρύθμιση αντιμετωπίζει το ζήτημα της δυνατότητας λειτουργίας των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών τις Κυριακές και ημέρες αργίας, ειδικώς προς τον σκοπό διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων των μαθητών. Νομίζω ότι αυτό ήταν το μόνο φλέγον ζήτημα της αγοράς εργασίας .......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: