12 Οκτ 2022

Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι νέοι συνάδελφοι στο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Δεν προλάβαμε να χαρούμε το γεγονός ότι έστω και μετά από μακρά αγρανάπαυση η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας ξυπνά από το βαρύ της λήθαργο καθώς μια δυσάρεστη έκπληξη επισκίασε την όποια χαρά μας. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο σημερινό πρώτο διοικητικό συμβούλιο της προσωρινής διοικούσας του συλλόγου υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας η απερχόμενη Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι η προσωρινή διοίκηση δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει δεκτές τις αιτήσεις εγγραφής των συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και μήνες ή και χρόνια στο Υπουργείο μας. Ότι η δικαστική απόφαση την εξουσιοδοτεί μόνο να επιμεληθεί ως την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τις πάσης φύσεως υποθέσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Έτσι εισηγήθηκε να οριστικοποιηθούν οι διαγραφές μελών του σωματείου χωρίς να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής των νέων μελών που έχουν κατατεθεί και με αυτό τον κατάλογο μελών να προχωρήσει ο σύλλογος σε αρχαιρεσίες.

Η παράταξή μας υποστήριξε την άποψη ότι η συνδικαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο έχει επείγοντα και δίκαιο χαρακτήρα . Αυτός άλλωστε είναι ο πυρήνας και ο βασικός λόγος ύπαρξης των σωματείων. Από την πλειοψηφία λάβαμε την απάντηση ότι ΘΑ τεθεί ερώτημα στο νομικό σύμβουλο του σωματείου και την Παρασκευή θα προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση για να μας ενημερώσει για την νομική διάσταση του θέματος.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το θέμα δεν είναι νομικό το θέμα είναι πολιτικό. Η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων. Το θέμα είναι ότι επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, βάζουν σε δοκιμασία και απαξιώνουν περαιτέρω με συνδικαλιές του χειρίστου είδους τον ιστορικό σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τον οδήγησαν σε προσωρινή διοίκηση.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν ξαφνικά αποφάσισαν να είναι «τυπικοί» ας συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση για να κάνει αυτή αποδεκτές τις αιτήσεις εγγραφής των συναδέλφων. Η γενική συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο του συλλόγου και δεν δεσμεύεται από καμία δικαστική απόφαση.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, παλαιούς αλλά και νέους, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει πολιτικά παιχνιδάκια σε βάρος της ενότητας του σωματείου μας. Έχουμε την εμπειρία και την γνώση αλλά κυρίως έχουμε τη βούληση να επαναφέρουμε στο σύλλογό μας το χαμένο του κύρος.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν υποβάλει αιτήσεις εγγραφής έως σήμερα και δεν έχουν εξεταστεί να μας ενημερώσουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που κατέχουν οργανική θέση στο Υπουργείο και ακόμα δεν έχουν εγγραφεί στο σύλλογο να συμπληρώσουν, να σκανάρουν και να αποστείλουν στο μειλ …. με κοινοποίηση στο παρών μειλ την αίτησή τους που σας αποστέλλουμε ως συνημμένο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: