11 Ιουλ 2023

Αίτημα για Συνεδρίαση ΟΣΥΠΕ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Επισημαίνουμε ότι μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα τον Ιανουάριο 2023, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία (1) φορά. Δεν έχει συνεδριάσει ούτε καν τυπικά για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος εδώ και μήνες συναδ. Α.Μίχου.

Εδώ και 20 μέρες έχει αναλάβει την ηγεσία του Υπουργείου ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ το Υπουργείο "έσπασε" με τη δημιουργία του νέου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, γεγονός που αντικειμενικά συρρικνώνει το Υπουργείο Εργασίας, οδηγεί σε ευρείας άγνωστης κλίμακας υπηρεσιακές και άλλες ανακατατάξεις των εργαζομένων και έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία και το πεδίο δράσης της Ομοσπονδίας μας.

Μαθαίνουμε ότι οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι πραγματοποιούν συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παρ' όλα αυτά, πάλι δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ για συνεδρίαση του οργάνου, σαν όλα όσα συμβαίνουν να μην την αφορούν.

Κατά συνέπεια, αναγκαζόμαστε, να αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία, την οποία θα έπρεπε να έχετε αναλάβει ήδη εσείς.

Ζητούμε άμεσα τη σύγκληση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει η στοιχειώδης ενημέρωσή μας και στη συνέχεια να αποφασιστεί κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ και των σωματείων - μελών της προκειμένου, μετά τη δημιουργία του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, να εκτιμήσουμε από κοινού τη  νέα κατάσταση, την καταγραφή των προβλημάτων που ανακύπτουν και τις θέσεις μας απέναντι στις εξελίξεις. 

Τα μέλη του Δ.Σ.
Παπαδημητρίου Σταυρούλα
Μαστρογιαννόπουλος Γιάννης
Ραγκούσης Σπύρος,
Κυριακούλιας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: