23 Ιουλ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ώρα 11.00πμ μέχρι τη λήξη ωραρίου Συγκέντρωση: ώρα 11.30πμ στο Υπ. Οικονομικών ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΕΜΠΑΙΓΜΟ»

 Η ΑΡΣΥ καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26/7/2023 από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών στις 11.30 π.μ., ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

 Το νομοσχέδιο, εκτός άλλων περιλαμβάνει και τις «γενναιόδωρες»  προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις οποίες θα υπήρχε –υποτίθεται - σημαντική κάλυψη του μισθολογικού χάσματος με τους δημοσιοϋπαλληλικούς μισθούς στην Ε.Ε.

 Αντ΄ αυτού,  το νομοσχέδιο προβλέπει μια οριζόντια αύξηση 70 Ευρώ μηνιαίως από 1.1.2024, δηλαδή μια αύξηση που για την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων δε ξεπερνά τα 40 Ευρώ μηνιαίως καθαρά.

Είναι φανερό ότι αντικειμενικά πρόκειται για μια αύξηση – εμπαιγμό!

 Και τούτο διότι, από τη μια πλευρά οι μισθοί μας (αφού μειώθηκαν δραστικά στην αρχή της εφαρμογής των Μνημονίων) εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 13! χρόνια, ενώ από την άλλη έχει κυριολεκτικά εξανεμιστεί η αγοραστική τους δύναμη (πάνω από 40% σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ) λόγω του συνεχιζόμενου κύματος της εξοντωτικής ακρίβειας-αισχροκέρδειας  σε όλα τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση του οποίου η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο!

 Είναι λοιπόν εμπαιγμός να μας μιλούν για μια αύξηση της τάξης του 1,5 Ευρώ την ημέρα!, όταν η ακρίβεια στα τρόφιμα, στις μετακινήσεις, στην ενέργεια, στις υπηρεσίες και σε όλα τα στοιχειώδη αγαθά έχει τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όλων των εργαζομένων και οι μισθοί μας φθάνουν για 20 ημέρες.            

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες και κάτω από δύσκολες συνθήκες κρατήσαμε όρθιες τις δημόσιες δομές της χώρας, δεν ζητάμε επιδόματα τύπου pass, αλλά διεκδικούμε αξιοπρεπείς αποδοχές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

 

Διεκδικούμε και συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για :

            Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, αρχικά τουλάχιστον 10% με σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν τα εισοδήματα μας από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό των τελευταίων δύο χρόνων αλλά και αποκατάσταση των απωλειών που υποστήκαμε στα χρόνια των Μνημονίων, ώστε πραγματικά οι πραγματικοί μισθοί των ΔΥ την Ελλάδα να συγκλίνουν με τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη.

            Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

            Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

            Ξεπάγωμα του Μ.Κ. της διετίας 2016 – 17

            Αφορολόγητο στα 12.000€

            Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη

            Στήριξη και ενίσχυση του Δημοσίου με γενναία χρηματοδότηση και προσωπικό, με μαζικές προσλήψεις, αλλά και την παράλληλη κατάργηση των πάσης φύσεως ελαστικών μορφών απασχόλησης

            Εξάλειψη της αναξιοκρατίας και του πελατειασμού, κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης στο δημόσιο με διαφανείς, αξιοκρατικές και αντικειμενικές διαδικασίες κρίσεων για την ενίσχυση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

 

Όλες και όλοι να συμμετάσχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη

Στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ώρα 11.00 π.μ.
μέχρι τη λήξη ωραρίου και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  (ώρα 11.30 π.μ. στο Υπ. Οικονομικών)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: