8 Φεβ 2011

Συνεδρίαση Συλλόγου 08.02.11

Στην ημερήσια διάταξη σήμερα ήταν η συζήτηση για το νομοσχέδίο «ανασυγκρότηση του ΣΕΠΕ κλπ»
Συμφωνήσαμε ότι δενβλέπουμε πουθενά ανασυγκρότηση και ότι για μας θέματα αδιαπραγμάτευτα είναι:

· - Κάπνισμα – αλλοιώνει το ρόλο και το χαρακτήρα της Επιθεώρησης Εργασίας
· - Όχι σε πρόστιμα στους εργαζόμενους
· - Αρθρο 26, παρ.10 (ελέγχους ανά την επικράτεια με εντολή ειδικού);
· - Όχι εμπειρογνώμονες
· - Όχι στην αύξηση της γραφειοκρατίας με την γιγάντωση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ (πιο πολλά στατιστικά, στόχοι κλπ)
· - Πρόστιμα με εκπτώσεις και άλλα τέτοια αυξάνουν την γραφειοκρατία
· - Επίδομα αποδοτικότητας; Πως, πόσο; από που;
· - Δυσχερής η λειτουργία των Δ/νσεων με δύο διευθυντές
· - Οικονομική αυτοτέλεια με ποσοστά επί τωνπροστίμων;;; θα παίρνουμε χαρτιά, μελάνια , έξοδα μετακίνησης και κίνητρο αποδοτικότητας με τα λεφτά των προστίμων;

Αυτά που λείπουν από την επιθεώρηση είναι 3 πράγματα:
- Προσωπικό,
- Εξοπλισμός και μηχανοργάνωση
- Κίνητρα (αμοιβές)
και εκεί θα πρέπει να εστιαστεί η κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Εκτός αυτού ως παράταξη προτείναμε να μπουν στη συζήτηση:

1. Συμμετοχή και προετοιμασίατης του συλλόγου μας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23.02.11. Τη στιγμή αυτή σημαντικά ζητήματα για μας ως δημοσίους υπαλλήλους (αύξηση ωραρίου, ενιαίο μισθολόγιο) . Συμφωνήσαμε ότι ναι θα κατέβουμε όλοι μαζί με πανό στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23.02.11

2. Μεταστέγαση –Ερώτηση για το αν προετοιμάζεται η μεταστέγαση των Κεντρικών υπηρεσιών (Υπουργείο και ΣΕΠΕ) και το ποια θα είναι ηθ έση του συλλόγου στο θέμα αυτό. Ναι πράγματι έχει τεθεί θέμα μεταστέγασης και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη γενική συνέλευση των υπαλλήλων.

3.Τρόποι διαμαρτυρίας για την απαξίωση -υποστελέχωση του ΣΕΠΕ. Εμείς προτείναμε ως τρόπο διαμαρτυρίας τη διακοπή αποστολής στατιστικών στοιχείωνστην κεντρική υπηρεσία και συνακόλουθα στην πολιτική ηγεσία. (Τα στατιστικά θα συλλέγονται στα κατά τόπους τμήματα, απλά δεν θα αποστέλλονται). Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από κανένα άλλο μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Μας κράζουν στο tromaktiko
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_1130.html#more
2. Βγήκε ΥΑ για τα πρόστιμα για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7104

Kon

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ευχαριστούμε κον ναι την βρήκα την ΚΥΑ στην οποία αναφέρεσαι είναι η ΚΥΑ 25624/975 ΦΕΚ 2252 Β/31.12.2010 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8jXotFUXFV2TnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsacyB7Y7AKkJ-t7VO4hH7EUdOaxx_x6qw3QMsbiegqYA.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι σας παρακαλώ να διαβάσετε την απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου Τεχνικών και Υγιειονομικών Επιθεωρητών στο http://sepeinspector.blogspot.com/
Άσχετα με την άποψη που έχουν αρκετοί συνάδελφοι για τους συνάδελφους τεχνικούς τουλάχιστον αυτοί μαζεύτηκαν σε ένα χώρο και κατέληξαν σε ένα κείμενο συνολικής κριτικής του νομοσχεδίου. Αν δεν είναι τώρα η ώρα να γίνει και στο Σϋλλογο μας Γενική Συνέλευση, πότε θα είναι ?
(ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ : Γιατί οι Τεχνικοί & Υγιεινομικοί Επιθεωρητές δεν συμμετέχουν στην Ομοσπονδία μας ; ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ)