15 Φεβ 2013

Οργανόγραμμα

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της ανοιχτής συνέλευσης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο...
"Το Οργανόγραμμα στην πλήρη του εικόνα δεν είναι διαθέσιμο στο Σύλλογο. 
Η "υπόσχεση" του Υπουργού για ενημέρωση των συνδικαλιστών σχετικά με την τελική πρόταση της πολιτικής ηγεσίας, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τηρήθηκε...
Από τις ειδήσεις των 9, πληροφορηθήκαμε όλοι τις εξελίξεις!

Ο Σύλλογος θα κάνει τις δέουσες ενέργειες ώστε να δοθεί στους εργαζόμενους το πλήρες Σχέδιο και να δημοσιοποιηθεί στους συναδέλφους.

Μέχρι τότε και σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες που δημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη:
Το Σ.ΕΠ.Ε θα έχει 10 Δ/νσεις Κοινωνικής και 5 Δ/νσεις Τεχνικής Επιθεώρησης, 2 Δ/νσεις στην Κ.Υ. Άγνωστο είναι ποια Τμήματα καταργούνται
Καταργείται η Γ.Δ Συνθηκών, παραμένει η Γ.Δ Πρόνοιας, η Δ/νση Διεθνών Σχέσεων με 2 Τμήματα
Οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης μειώνονται από 5 σε 3 και εντάσσονται στην Κ.Υ του Υπουργείου.

Σε ότι αφορά το προσωπικό:
Θα υπάρχουν περίπου 100 κενές οργανικές θέσεις στο ΣΕΠΕ. Για την Κ.Υ, οι οργανικές θέσεις είναι στο επίπεδο των υπηρετούντων σήμερα.

Μέχρι τέλος Μαρτίου, θα πρέπει να έχει γίνει αναλυτική περιγραφή των θέσεων εργασίας για όλο το Υπουργείο και να εκδοθεί  το σχετικό Π.Δ. Μένει να αποσαφηνιστεί πως θα γίνει η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων που υπηρετούν σε μονάδες που συγχωνεύονται/καταργούνται."

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1 2 X η μάλλον θα ρίξουμε τα κόκκαλα να μάθουμε

Ανώνυμος είπε...

Στο link: http://www.capital.gr/related_files/%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF%20%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%85.doc θα βρείτε το σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ. Έχει πολλές διατάξεις. Μεταξύ άλλων μειώνεται το κατώτατο όριο των προστίμων από 500-50.000 σε 300-50.000. Επίσης, αν ο εργοδότης δεν τηρήσει την συμφωνία στα πλαίσια της εργατικής διαφοράς δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, αφού δεν προβλέπεται ρητά όπως στην παρ. 13 του ισχύοντος. Άρα θα πρέπει να διευκρινιστεί αν θέλουν να επιβάλλονται πρόστιμα σύμφωνα με το άρθρο 24 ή όχι. Διαφορετικά, θα υποβάλλεται (;) μόνο μήνυση; Δεν ξέρω αν με αυτή τη ρύθμιση ενισχύεται η διαδικασία, αφού ο εργοδότης μπορεί να συμφωνήσει, κερδίζοντας χρόνο και γνωρίζοντας πως και να μην την τηρήσει δεν θα του κάνουμε σχεδόν (;) τίποτα. Επίσης, διαπιστώνω αντίφαση μεταξύ του άρθρου 93 και 85 Ν. 4052/2012 και εξηγούμαι: Στο άρθρο 85 Ν. 4052/2012 λέει ρητά πως επιβάλλεται πρόστιμο κατά δέσμια αρμοδιότητα, ενώ στο υπό κατάθεση Ν/Σ αναφέρει πως καμία κύρωση δεν επιβάλλεται σύμφωνα με τα άρθρα 85 και 87 χωρίς προηγούμενη κλήτευση του εργοδότη προς παροχή εξηγήσεων. Δηλαδή, το ένα αναιρεί το άλλο. Ας αποφασίσουν τι θέλουν. Αν θέλουν κατόπιν εξηγήσεων, τότε ας διαγράψουν τις απαραίτητες φράσεις στο άρθρο 85. Επίσης, δεν λύνουν το ζήτημα του αρμοδίου οργάνου επιβολης. Το άρθρο 85 λέει γενικά και αόριστα πως επιβάλλεται πρόστιμο από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Εργασίας. Το υπό αντικατάσταση άρθρο 93 Ν/Σ (ούτε όμως και το άρθρο 85) δεν αναφέρει τίποτα για το αρμόδιο όργανο της επιβολής όπως το άρθρο 24 (Ποιος Επιθεωρητής; Εργασίας; Εργασιακών Σχέσεων; υπάλληλος; Ειδικός Επιθεωρητής; Προϊστάμενος Τμήματος; Διευθυντής;). Επίσης, η αντίφαση μεταξύ άρθρου 85 και υπό κατάθεση 93 επιτείνεται: Ενώ το άρθρο 85 αναφέρει και τα της προσφυγής, το υπό κατάθεση άρθρο 93 αναφέρει πάλι για την προσφυγή και μάλιστα άλλα πράγματα: Προθεσμία 60 ημερών - κατάθεση ποσού ίσου με το 30% του προστίμου (5.000 Χ 30% = 1500) κλπ. Επίσης, δεν αναφέρεται τι είναι αυτό το 30% που καταβάλλεται πως και σε ποιον. Μάλλον εννοούν παράβολο ίσο με το 30%. Επίσης, η προσφυγή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και συνεπώς ο εργοδότης θα πληρώσει 5.000 + 1.500 και αν δικαιωθεί στην ουσία θα επιστραφούν μόνο 3.500. Καλό θα ήταν να αλλάξουν το άρθρο 93 με την παράλληλη αλλαγή του άρθρου 85 για την ταυτότητα του λόγου. Καλό θα είναι αν κανείς από εκείνους που συνέδραμαν στο Ν/Σ να τα λάβουν υπόψη. Άλλως ας τα προωθήσει η pasta ή όποιος άλλος θέλει από την ΑΠ. Αν θέλουν να κάνουν κάτι ας το κάνουν όσο πιο καλά γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

καλα όλα αυτά αλλα το οργανόγραμμα ποια τμήματα προβλεπει να μεινουν και ποια οχι?

Ανώνυμος είπε...

το ΣΕΠΕ απο οτι καταλαβα εξαιρειται τουλαχιστο για τωρα μεχρι το επομενο εξαμηνο βλεπουμε.με τα τμηματα τι θα γινει ομως?οσα κλεινουν τι θα γινουν οι υπαλληλοι ?ποια τμηματα κλεινουν?αν μπορειται μια ενημερωση!ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σε ανάλογες αντιφατικές καταστάσεις οδήγησε και η εφαρμογή του μέτρου της δυνατότητας μετακίνησης υπαλλήλων ορισμένων προσόντων που είχαν ως αποτέλεσμα για παράδειγμα το σύνολο της γραμματειακής υποστήριξης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας να… εξαφανισθεί επειδή ανήκαν σε κατηγορία υπαλλήλων που ετίθετο σε διαθεσιμότητα. Γι’ αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πέμπτης να ενισχυθεί το Σώμα."

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απαράδεκτο και προσβλητικό αυτό που κάνει το υπουργείο απέναντι στους εργαζόμενούς του με το να μη δημοσιευέι το οργανόγραμμα. Δεν υπολογίζει καθόλου τους υπαλλήλους του ως ανθρώπους αλλα τους αντιμετωπίζει μόνο ως νούμερα και στατιστικούς αριθμούς.
Εμέις (του ΣΕΠΕ) που προστατευουμε οποιον αδικείται και υφίσταται τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, ώ τι ειρωνία τραγική, να υφιστάμεθα τα ίδια και χειρότερα απο το ιδιο μας του Υπουργειο, και το χειρότερο ειναι οτι δεν έχουμε και καποιον να παμε και να κλάψουμε στον ώμο του.
Δεν αξίζει στους υπαλλ΄ληλους να μένουν στα σκοτάδια και να μην ξέρουν τι έχουν αποφασίσει κάποιοι, κάπου για το μέλλον του και για την οικογένεια του, γιατι μιλάμε πλέον για οικογενεικόυς ξεριζωμούς στις περιπτώσεις που κλείνουν Υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

μην κλαιτε συναδελφοι, οχι αλλο καρβουνο