12 Οκτ 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό

Πηγή: The press project

Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις και σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Γιάννενα και Πάτρα
Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές, με κεντρικό πανό «Το κράτος δολοφόνων θα δώσει λογαριασμό», φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία.
Η συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώθηκε με κάλεσμα μέσω facebook από φορείς και οργανώσεις.
Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων Αριστερών συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Καμάρα και στη συνέχεια, μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου, έφθασαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. 

Μαζικές δολοφονίες καταγγέλλουν πρόσφυγες


Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση στην Τουρκία σημειώθηκε στη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης, σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των δολοφονημένων ανέρχεται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση σε 97, σύμφωνα με το HDP 128, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Σε ανακοίνωση κούρδων και τούρκων προσφύγων και μεταναστών αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια στην αντιπολίτευση και ενάντια σε κάθε φωνή που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με φασιστική τρομοκρατία και μαζικές δολοφονίες, προστίθεται και τονίζεται ότι γι’ αυτό τον σκοπό, πνίγεται η χώρα στο αίμα.

Όμως ο ηρωικός αγώνας, όποιο και να είναι το αντίτιμο, θα συνεχιστεί, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο και στα Γιάννενα, ενώ διαδήλωση προγραμματίζεται αύριο Τρίτη στην Πάτρα, στην Πλατεία Γεωργίου, ώρα 6μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: