19 Μαρ 2016

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ για το ΜΤΠΥ 18-03-2015

Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ για το ΜΤΠΥ αναδείξαμε ακόμα μια φορά την ανάγκη για προστασία του Ταμείου με την εγγύηση του Κράτους για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σκοπό του.
Πάγια θέση του Συλλόγου μας, η οποία διατυπώθηκε ακόμα μια φορά είναι η διεκδίκηση από την πολιτική ηγεσία να προχωρίσει άμεσα στην εφαρμογή αποτελεσματικής πολιτικής για το ΜΤΠΥ για να καταστεί βιώσιμο με διατήρηση της αυτονομίας του, με κανόνες ίσης μεταχείρισης με τα άλλα 3 μετοχικά ταμεία που έχει η χώρα, χωρίς να παραβιάζεται η βασική αρχή της ανταποδοτικότητας που διέπει το Ταμείο.

Ζητάμε να υπάρξει πρόβλεψει για τη θέσπιση νέων πηγών εσόδων που να αντισταθμίσουν την απώλεια της κατάργησης του πόρου.
Ζητάμε να αναθεωρηθούν οι αναχρονιστικές διατάξεις του Ταμείου που για χρόνια είναι σε εκκρεμότητα και απαξιώνουν το Ταμείο.
Ζητάμε άμεσα μια λύση Βιώσιμη που να ενισχύει το ΜΤΠΥ να σταθεί ξανά στα πόδια του και να συνεχίσει την ιστορική του πορεία με ισχυρότερες βάσεις για τις μελλοντικές γενιές μετόχων & μερισματούχων.
Η αλλαγή της καταβολής του μερίσματος από μηνιαία σε τρίμηνη δεν μας ικανοποιεί. Αν και το Ταμείο από την ίδρυση του μέχρι το 2012 κατέβαλε τα μερίσματα του σε τριμηνιαία βάση (οι παλαιότεροι το θυμούνται) εμείς πιστεύουμε ότι η μηνιαία πληρωμή πρέπει να επανέλθει άμεσα διότι η συμβολή του μερίσματος στον οικογενειακό προγραμματισμό των μερισματούχων είναι μεγάλη και αναγκαία την εποχή που διανύουμε.
Οι εργαζόμενοι του ΜΤΠΥ μαζί με την ΟΣΥΠΕ, την ΑΔΕΔΥ και όλους τους μετόχους-μερισματούχους καταφέραμε με την επιμονή και τις διαμαρτυρίες μας να πληρώνονται στο ακέραιο τα μερίσματα από 1/1/2015 μέχρι σήμερα (που ήταν προγραμματισμένη η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από την προηγούμενη συγκυβέρνηση) και μετά την κατάργηση του πόρου που στέρησε έσοδα 100εκ ευρώ. Σημαντικό επίσης είναι και οι μερισματούχοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το ΜΤΠΥ εισέπραξε, μεσά σε 6 μήνες, το 60% των απαιτήσεων του που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια. Τους τελευταίους 2 μήνες το Ταμείο αναγκάστηκε να λάβει 2 δάνεια (26εκ ευρώ) από ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν τα μερίσματα στο ακέραιο, τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που απαξιώνουν το ΜΤΠΥ και θα βρεθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να υπονομεύσει την ύπαρξή του.
Αναμένουμε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κατόπιν της χθεσινής συσκέψεως, με τις ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όσων έχουν έννομο συμφέρον από το Ταμείο.

Πηγή;https://www.facebook.com/syllogosmtpy/timeline 

Δεν υπάρχουν σχόλια: