29 Νοε 2018

Υπηρεσιακά συμβούλια 2018: Στην πρώτη θέση το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία και την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας, ανακηρύσσοντάς τον πρώτο με 584 ψήφους και ποσοστό 36% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2018 για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου μας.
Σε μία εκλογική διαδικασία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το μεγάλο μέγεθος, τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες του εκλογικού σώματος, συγχαίρουμε όλες τις παρατάξεις και τους μεμονωμένους υποψηφίους που επέλεξαν την συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία και δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε αρμονικά με τους υπόλοιπους εκλεγμένους συναδέλφους για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπιση των συναδέλφων.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε επίσης τις εφορευτικές επιτροπές για την διεξαγωγή μιας άψογης εκλογικής διαδικασίας.
Συνάδελφοι,
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του ψηφοδελτίου μας (ο Κώστας Τσαστούλης με αναπληρωτή του τον Γιώργο Λυρή στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο των μονίμων) υποστηριζόμενοι από το σύνολο του ψηφοδελτίου μας θα συνεχίσουν για μια ακόμα θητεία να είναι ουσιαστικά παρόντες και θα βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους και στις ανάγκες τους.  
Η πρώτη θέση στην προτίμηση των συναδέλφων, για τρίτη συνεχή θητεία στα ΥΣ (2015, 2016 και 2018), με παράλληλη αύξηση της εμπιστοσύνης σας από 32% σε 36%, είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση για την καλύτερη εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (Γενική Γραμματεία Εργασίας, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διαχειριστικές Αρχές), στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας εποπτείας του Υπουργείου μας πανελλαδικά.
Στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε επιτύχει στην πράξη την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών χώρων με τη συμμετοχή με την υποψηφιότητα συναδέλφων που συμμετέχουν ενεργά σε πέντε (5) διαφορετικά πρωτοβάθμια Σωματεία και τρεις (3) διαφορετικές Ομοσπονδίες. Η συνεργασία αυτή δεν είναι απλά εκλογική αλλά μια ουσιαστική και μόνιμη συμμαχία που ως αποτέλεσμα έχει την καλύτερη εκπροσώπηση των συναδέλφων.
Και επιπλέον, μέχρι την τη συγκρότηση των ξεχωριστών Υπηρεσιακών Συμβουλίων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (η οποία αποτελεί πάγια διεκδίκησή μας) δεσμευόμαστε για την συνεχή και άμεση συνεργασία, συμμετοχή και επικοινωνία ώστε η  συνολική εκπροσώπηση των  χιλιάδων εργαζομένων (2.800 εκλογείς για το ΥΣ των μονίμων) από ένα Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο να γίνεται αποτελεσματικά, δίκαια και αντικειμενικά.
Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο:
·         Σαφής επιδοκιμασία της ενεργής συμμετοχής, της δημοκρατίας και της θέλησης των εργαζομένων να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν. Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές του 2016.
·         Νίκη του ευρύτερου χώρου των προοδευτικών – ριζοσπαστικών δυνάμεων που οραματίζεται μια δημόσια διοίκηση δημοκρατική και απαλλαγμένη από τις πελατειακές σχέσεις προς όφελος της κοινωνίας, δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για ενότητα στην εκπροσώπηση του συνόλου των υπαλλήλων.
·         Επιδοκιμασία των επιλογών του Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου και της αποτελεσματικότητας της εκπροσώπησης στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό συμβούλιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι εκπρόσωποί μας ήταν και θα συνεχίζουν να είναι στην πράξη παρόντες υπερασπίζοντας το σύνολο των εργαζομένων.
·         Ενίσχυση όλων των δυνάμεων που επέλεξαν τη συνεργασία και τη συμμετοχή από όλους τους υπηρεσιακούς χώρους χωρίς αποκλεισμούς συναδέλφων.
·         Σαφής αποδοκιμασία της συνδικαλιστικής παράταξης (ΠΑΣΚ Υπουργείου Εργασίας) που επένδυσε στην αποχή και πρότεινε ανοικτά με επίμονα (με δύο δημόσιες Ανακοινώσεις σε διάστημα 3 μηνών) την μη συμμετοχή σε δημοκρατικές εκλογές η οποία θα οδηγούσε στην απουσία εκπροσώπησης των συναδέλφων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια.
·         Αποτυχία των συνδικαλιστικών δυνάμεων που επενδύουν σε διχαστικές πρακτικές και στη συντεχνιακή εκπροσώπηση (στενά μόνο από έναν υπηρεσιακό χώρο) προσπαθώντας να κερδίσουν από τους διαχωρισμούς και τις αντιπαραθέσεις.
Πιστεύουμε στη δύναμη και την αξία της συμμετοχής και των συνεργασιών.
Βάζοντας μπροστά την συναδελφικότητα, την ενότητα και τη συλλογικότητα δεσμευόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε αποτελεσματικά, δίκαια, και αντικειμενικά όλους τους συναδέλφους και θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στην επόμενη σελίδα ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών:


ΕΚΛΟΓΕΣ 12ης Νοεμβρίου 2018 για εκλογή αιρετών εκπροσώπων
στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια Μονίμων και ΙΔΑΧ
του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Α. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο μονίμων. Ψήφισαν: 1780, Άκυρα: 53, Λευκά: 106
1.     Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, 584 ψήφοι, ποσοστό 36%
2.    Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΑ, 432 ψήφοι, ποσοστό 26,7%
3.    Προνοιακή Φωνή, 317 ψήφοι, ποσοστό 19,6%
4.    ΔΑΚΕ, 203 ψήφοι, ποσοστό 12,5%
5.    Αγωνιστική Συσπείρωση, 83 ψήφοι, ποσοστό 5,1%
Εκλέγονται: α) Από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ο Κώστας Τσατσούλης με αναπληρωτή το Γιώργο Λύρη και β) Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΑ ο Νίκος Γεωργιάδης με αναπληρωτή τον Γιάννη Μαστρογιαννόπουλο.

Β. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο ΙΔΑΧ. Ψήφισαν: 147, Άκυρα: 6
1.  Ανεξάρτητος Υποψήφιος Χρήστος Χιώτης, 71 ψήφοι, ποσοστό 58,2%
2.  Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΑ, 51 ψήφοι, ποσοστό 41,8%
Εκλέγονται: α) Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Χιώτης και β) Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΑ η Χριστίνα Δουσαϊτου με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κουτσονίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: