22 Σεπ 2020

Επιβεβαιωμένο κρούσμα και στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας!

Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε συνάδελφο που υπηρετεί στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας. Βέβαια, και πάλι διαπιστώνεται ότι οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται είναι λειψές. Πρόκειται να γίνει απολύμανση μόνο στην πλευρά εκείνου του ορόφου όπου διαπιστώθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα (!) καθώς, είπαμε, οι συνάδελφοι δεν μετακινούνται σε άλλους ορόφους ούτε χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους (διαδρόμους, σκάλες, ασανσέρ…). Σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι δεν υπάρχουν!

Το οξύμωρο δε είναι ότι στο Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται η Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας του Υπουργείου, η οποία θα έπρεπε να πρωτοστατεί, από κοινού με τον ΕΟΔΥ, για την σύνταξη και εφαρμογή πρωτοκόλλων διαχείρισης σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τόσο στους χώρους του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ όσο και στους λοιπούς εργασιακούς χώρους.

Είναι πλέον προφανές ότι η πολιτική ηγεσία είναι προκλητικά αδιάφορη για την εφαρμογή των όποιων πρωτοκόλλων διαχείρισης των κρουσμάτων ενόψει της έξαρσης της πανδημίας και οι συνάδελφοι έχουν αφεθεί στην τύχη- ατυχία τους. Θα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Και αντί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να εφαρμόσει την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξ αποστάσεως εργασία- που απ’ ότι διαφαίνεται εκδόθηκε κατ’ επίφαση της ανικανότητας της κυβέρνησης για την διαχείριση της κατάστασης- ως προληπτικό μέτρο για να σπάσει τις αλυσίδες μετάδοσης του ιού, στην πράξη την αποτρέπει!!

Ζητάμε άμεσα να μάθουμε το ποσοστό των συναδέλφων που έχει τεθεί σε εξ αποστάσεως εργασίας από την Δευτέρα 21.09.2020 και να μην ακούσουμε άλλες δικαιολογίες περί εξασφάλισης των απαιτούμενων αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τη στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Ζητάμε ξανά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργασίας:

  • Να κλείνουν για το κοινό οι χώροι με κρούσμα COVID- 19, για όσο χρειάζεται, ώστε να είναι εφικτό να γίνουν ταυτόχρονα τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους. Έτσι θα γίνει σωστή ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων και θα εξαχθούν ορθά συμπεράσματα
  • Να γίνεται τακτική απολύμανση
  • Να διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι για τον COVID- 19 στους υπαλλήλους
  • Να διανεμηθούν δωρεάν μάσκες και το απαραίτητο υγιειονομικό υλικό

Και κυρίως να συνταχθούν πρωτόκολλα διαχείρισης αυτών των περιπτώσεων που να είναι εκ των προτέρων γνωστά στο σύνολο των υπαλλήλων!

Με γνώμονα την ουσία και όχι την επικοινωνία, τον άνθρωπο και όχι το χρήμα, τα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα, τα τεστ να γίνουν τώρα, πριν τα κρούσματα αυξηθούν ανεξέλεγκτα.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Μένουμε ενημερωμένοι...
Μένουμε υπεύθυνοι.....
Μένουμε προσεκτικοί...

Σπάμε τις αλυσίδες μετάδοσης του ιού 

Αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί 

Ευχόμαστε ταχεία και ομαλή ανάρρωση στους συναδέλφους!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: