25 Σεπ 2020

Αναρτήθηκε ο πίνακας μοριοδότησης στο πλαίσιο της προκήρυξης της για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης

Αναρτήθηκε ο πίνακας μοριοδότησης στο πλαίσιο της προκήρυξης της με αρ. 38873/Δ1.13666/12-07-2018 για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας και του ΣΕΠΕ. (δείτε εδώ την άποψή μας για την προκήρυξη)

Όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτό θα ήταν μια μέρα γιορτής για το υπουργείο μας καθώς οι τελευταίες κρίσεις έγιναν το πολύ μακρινό 2011. Βέβαια από το 2018 που ξεκίνησε η διαδικασία φτάνουμε στο 2020 και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι το too little too late.


Από την μελέτη του  πίνακα διαπιστώσαμε ότι από την διαδικασία εξαιρούνται συνάδελφοι οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε μια καθ’ όλα νόμιμη απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως - του ν. 4369/2016, όπως αυτή προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ. Κάτι που είναι πέρα από απαράδεκτο και παράνομο καθώς η τιμωρητική διάταξη έχει ήδη καταργηθεί με το άρθρο 5 του ν. 4616/2019 και θα στηρίξουμε τους συναδέλφους που εξαιρούνται.

Η ανάρτηση του πίνακα ξαφνικά κινητοποίησε τον σύλλογό μας που απ' ότι μαθαίνουμε γύριζε από γραφείο Υπουργού σε Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα για να διαμαρτυρηθεί αλλά όχι μόνο για τους παρανόμως αποκλεισθέντες  συνάδελφους αλλά και για την συνέχιση της διαδικασίας ζητώντας την επαναπροκήρυξη των θέσεων ευθύνης. Λες και δεν ξέρουμε ότι το κράτος έχει ή θα έπρεπε να έχει συνέχεια και συνέπεια.    

Χθες μας έστειλαν την εξής ανακοίνωση  (Δείτε εδώ την:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 24.09.2020_ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ_) 

την οποία τα δυο μέλη της ΑΡΣΥ στο ΔΣ του συλλόγου, Στ. Παπαδημητρίου και Γ. Εμμανουηλίδης,  καταψηφίσαμε στο δεύτερο μέρος της δηλαδή όσον αφορά το αίτημα της επαναπροκήρυξης άρα και της περαιτέρω καθυστέρησης της διαδικασίας με το ακόλουθο μήνυμα:

"Αγαπητοί συνάδελφοι συμφωνούμε στο να εκδοθεί ανακοίνωση που να στηρίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε νομίμως προκηρυγμένη απεργία .
Είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια από την πλευρά της διοίκησης πέραν του ότι είναι αήθης είναι και προφανώς παράνομη και βέβαια συντασσόμαστε. Συμφωνούμε επίσης στην ανακοίνωση να μην γίνεται αναφορά των ονομάτων των συναδέλφων κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι.
Όσον όμως αφορά τα λοιπά ζητήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα είχαμε καταψηφίσει ως παράταξη στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο . Για το λόγο αυτό δεν συμφωνούμε με την συμπερίληψή τους στην παρούσα ανακοίνωση.
Κατά την γνώμη μας είναι το λιγότερο άκομψο ως σύλλογος να κάνουμε για πρώτη φορά την  όποια κριτική στο επιτελικό κράτος μετά από ένα και χρόνο και αυτό για ένα ζήτημα που αφορά θέσεις ευθύνης. Και όλα αυτά τη στιγμή που
το εργατικό δίκαιο είναι το κύριο θύμα της πανδημίας
έχουμε κρούσματα στις υπηρεσίες μας ελλειπή μέτρα προστασίας των συναδέλφων ανοιχτά ζητήματα με την εφαρμογή της τηλεργασίας στο Υπουργείο.

Η άποψή μας είναι να βγει άμεσα η ανακοίνωση μ αυτή τη μορφή. "

 

Η πρότασή μας για ανακοίνωση είναι η εξής : 

Κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, με την ανάρτηση του πίνακα μοριοδότησης στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας και του ΣΕΠΕ, συνεχίζεται μια διαδικασία η οποία είναι παράνομη, καθώς αποκλείει από τις επιλογές αυτές συναδέλφους οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε μια καθ’ όλα νόμιμη απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως - του ν. 4369/2016, όπως αυτή προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ. Είναι φανερό ότι τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν πρόκειται να μείνουν θεατές στον απαράδεκτο και ανήθικο αποκλεισμό των συναδέλφων εξαιτίας μιας ντροπιαστικής και απεργοσπαστικής «τροπολογίας» Γεροβασίλη, την οποία έχει ήδη καταργήσει η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας το παράλογο και το ανήθικο της διάταξης. 

 Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ο κ. Υπουργός και η κ. Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου μας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μέλος του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων που αποφάσισε τη μοριοδότηση, αποδέχτηκαν τη συνέχιση μιας διαδικασίας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η διάταξη του άρθρου 24Α του ν. 4369/2016 έχει ήδη καταργηθεί με το άρθρο 5 του ν. 4616/2019 και ότι υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία έχει κριθεί ότι η παράλειψη της υποχρέωσης αξιολόγησης υπαλλήλου λόγω της συμμετοχής του σε νόμιμη απεργία αποχή, δεν κωλύει τη συμμετοχή του στη διαδικασία επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο σύλλογός μας θα παρέχει κάθε συνδρομή και στήριξη στους συναδέλφους για την άσκηση των προβλεπομένων ένδικων μέσων κατά του πίνακα αποκλειομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: