31 Αυγ 2022

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Οι εργαζόμενοι στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» απεργούν με αιτήματα την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία «έβαλε πλάτη» ώστε η εργοδοσία της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» να περάσει το πούλμαν με τους απεργοσπάστες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων. Για να το πετύχουν αυτό τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής και βίας, με ξύλο και χρήση χημικών .

Το όργιο αυτό της βίας είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργάτες απεργοί, ανάμεσα σ αυτούς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων! Ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις ακόμα και εναντίον βουλευτών που «τόλμησαν» να στηρίζουν τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση με πρόφαση την «προστασία της Εργασίας» κάνει πράξη την «Προστασία της Εργοδοσίας». Το αντιδημοκρατικό καθεστώς της ξεκάθαρα πια ακροδεξιάς Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο στην προσπάθειά του να υπηρετήσει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι 15 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται !

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να προκηρύξει για αύριο 1η Σεπτεμβρίου 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στον νομό σε στήριξη των απεργών στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για εργασία με δικαιώματα

 

 

****

ΑΡΣΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: