9 Ιαν 2023

Ανακοίνωση συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοιν. Ασφαλίσεων

Ευχόμαστε σʾ όλες και όλους καλή και δημιουργική Νέα Χρονιά με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.

Ο Κικέρων έλεγε ότι όταν ένα καθεστώς φτάνει στο τέλος του, τόσο πιο παράλογες γίνονται οι αποφάσεις που παίρνονται.

Η παράλογη αλλά και περίεργη, εν πρώτοις θετική και γενναιόδωρη, απόφαση της Γεν. Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων Α. Στρατινάκη για έκτακτο ατομικό επίδομα ύψους 800 Ευρώ (συνολικά 13.600 Ευρώ) για υπερωριακή εργασία 2 ημερών (από 14/12/2022 έως 15/12/2022), σε ομάδα 17 συναδέλφων και για «αλλότρια» των καθηκόντων τους εργασία, για τη  στήριξη επιχειρήσεων στο χώρο του πολιτισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, (!), το μόνο που κατάφερε είναι πράγματι να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη συκοφαντία απέναντι στους εργαζόμενους του Υπουργείου μας.

 Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει, και θα συνεχίσουμε, τις επιλογές της Πολιτικής αλλά και Υπηρεσιακής Ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που «δυιλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», δείχνοντας π.χ. την πόρτα εξόδου σε υπαλλήλους που ολοκληρώνουν τη δημοσιουπαλληλική θητεία τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε κάποιον άλλον (πράγματι ΜΟΝΟ έναν) δίνει τέσσερις εξαμηνιαιές παρατάσεις λόγω αναντικατάστατων ικανοτήτων, ή που υπόσχεται προφορικά «κίνητρα-τυράκια» και δίνει ετεροχρονισμένα (στο τέλος του χρόνου που οι ΚΑΕ κλείνουν) ότι περισσεύει σε «εφάπαξ» ποσά.

Όλα αυτά φυσικά δίνονται για να συγκαλύψουν αντεργατικές ρυθμίσεις και για να καταστήσουν  συμμέτοχους και συνυπεύθυνους «ομήρους» όσους εντάσσονται ατομικά ή συλλογικά σε επίπεδο Δ/νσης ή Γεν. Δ/νσης ηθελημένα ή άθελα τους σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. 

 

Εμείς πιστεύουμε ότι όσοι εκπροσωπούν οφείλουν να γνωρίζουν και να απέχουν και να ζητάνε συγγνώμη όταν τους εμπλέκουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

Και εδώ θα τονίσουμε ότι η σιωπή (απ' όπου και αν προέρχεται), είναι συνενοχή, κυρίες και κύριοι της ΠΑΣΚΕ ή αλλιώς του "ΜΑΖΙ" ή αλλιώς της Προοδευτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας ή όπως αλλιώς πονηρά και χαμαιλεοντικά θέλετε να ονομάζεστε για να κρύβεστε και να «αλιεύετε» ή να εξαγοράζετε ψήφους σε θολά νερά! 

Σʾ ότι αφορά τον ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟ, μέχρι σήμερα 9/1/2023 δε βρήκαν το κουράγιο να πουν μισή λέξη στο λαλίστατο και ειρωνικότατο blog τους ή σε κάποια ανακοίνωση τους, πάρα μόνο από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 έχουν αναρτήσει την επιθετική τους ανακοίνωση  προς το μόνιμο Κόμπλεξ τους την ΑΡΣΥ, για το γεγονός ότι αναδείχθηκε η 2η προτίμηση των συναδέλφων στην εκπροσώπησή τους στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο μαζί μ’ εμάς, το ΕΝΙΑΙΟ, που είμαστε η 1η επιλογή Όλων των Υπαλλήλων του Υπουργείου (προς μεγάλη λύπη κι άλλων πολλών παρατάξεων), και στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ανήρτησαν εντελώς δημοσιογραφικά την ήδη γνωστή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για το ενημερωτικό σημείωμα για την αίτηση για τη μη παραγραφή μισθολογικής ωρίμανσης.

Μʾ άλλα λόγια, οι επαναστάτες χωρίς αιτία, αυτοί που έσπευδαν παλαιότερα να αντι-μιλάνε ως αντί-λογος, απολύτως συμβιβασμένοι πλέον ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ δεν είπαν για το γεγονός ότι διασύρθηκαν συνάδελφοι, ότι χλευάστηκε η υπηρεσία στην οποία όλοι μας υπηρετούμε με πρωτοσέλιδα, ότι βγήκαν ανακοινώσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της ΑΡΣΥ και γενικότερα «βούιξε ο τόπος».

"Αντί-λογοι" και συλλογικότητες να 'χαμε να λέγαμε... Προτιμούν να μην πουν τίποτα, να περιμένουν, να τοποθετηθούν εκ των υστέρων, τελευταίοι και μόνιμα κουτοπόνηρα, να δουν πως θα το διαχειριστούν ώστε κι αυτοί να δείξουν ότι αντι-λέγουν λίγο και να συνεχίσουν τον ήσυχο, ανούσιο, κουτσομπολίστικο και εκ του ασφαλούς επαναστατικό τους αγώνα. Πόσο ανακόλουθοι: (στο blogspot.com τους) ‘”κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν εξουσία, αυτοί που ξεγελάστηκαν φταίγανε κατ' ουσίαν  Μ. Ρασούλης

H Αγωνιστική Συσπείρωση ή ΔΑΣ ή ΠΑΜΕ ή όπως αλλιώς κι αυτή θέλει να αυτοπροσδιορίζεται, αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη που δεν κατάλαβε και έπεσε θύμα (αν έπεσε όπως λέει -και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε- εκτός αν προκύψει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει για τον Αντι-Πρόεδρο) και έγινε το άλλοθι των συστημικών παρατάξεων, της Γεν. Γραμματέως, της Προέδρου, ζητάει τα ρέστα από το επίσης μόνιμο Κόμπλεξ τους, την ΑΡΣΥ γιατί άκουσον-άκουσον δημοσιοποίησαν την είδηση! 

Και αφού όπως διατυμπανίζουν ότι έχουν πικρή πείρα και μεγάλη εμπειρία και θυμούνται «τα έργα και τις ημέρες» όλων των κυβερνήσεων, γιατί δεν αποφεύγουν με μαεστρία τις κακοτοπιές (δηλαδή τα έκτακτα εφάπαξ ατομικά επιδόματα των 800ευρώ για συμμετοχή σε τέτοιες ομάδες εργασίας, όπως άλλωστε και την υπερψήφιση των εφάπαξ αποζημιώσεων 600 ευρώ στα Σώματα Ασφαλείας και τους Λιμενικούς της Κυβέρνησης) με το να μην συμπεριλαμβάνονται ή όταν συμπεριληφθούν εν αγνοία τους να ζητήσουν συγγνώμη;;;

Εμείς, δε δεχόμαστε καμία επιλεκτική μεταχείριση των εργαζομένων του Υπουργείου (γνωρίζουμε ότι ετοιμάζεται νέος ντροπιαστικός διαχωρισμός των υπαλλήλων).

Καμία ανάθεση έργου και εκ των υστέρων νομιμοποίησή του, ώστε να διασύρονται οι πάντες.

          Εμείς ζητάμε μονότονα αυξήσεις στους μισθούς μας και άμεση επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού (δώρα).

Αλήθεια, κανείς δεν έχει το θάρρος να ζητήσει εξηγήσεις από την αρμόδια Γενική Γραμματέα κα  Στρατινάκη, όπως ΕΜΕΙΣ, ή μήπως έπραξε καλά και πρέπει κι άλλοι και με ποικίλους τροπους νʾ ακολουθήσουν το παράδειγμά της;;;  (διαχωρισμός υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων;) 

Εμείς λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό, ΟΧΙ στις αναθέσεις, εμείς λέμε ΝΑΙ στις κρίσεις. .

Καμία εξέλιξη, πρόοδος, υπέρβαση, ανάπτυξη, εκσυχρονισμός για τη χώρα, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας, τις υπηρεσίες μας ΔΕΝ μπορεί να επιτευχθεί με ιδιοτελής υπαλλήλους/ανθρώπους, φοβισμένους, υπαλλήλους/ανθρώπους και υποτακτικούς υπηρεσιακούς ηγήτορες χωρίς όραμα και πίστη στον άνθρωπο/συνάδελφο. Είμαστε ΟΛΟΙ άξιοι των επιλογών μας.     

 

Εμείς ΕΝΙΑΙΑ,

ΒΑΣΤΑΜΕ & ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: