21 Φεβ 2023

Η τετραετία Μητσοτάκη σε ένα απόγευμα: Έξω ξύλο, μέσα στημένη αποθέωση

 Το σκληρό κατασταλτικό της πρόσωπο θυμήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. κατά του κόσμου της εκπαίδευσης, την ώρα που πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας αλληλοσυγχαίρονταν για τα «επιτεύγματά» τους στον χώρο της Παιδείας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν έξω (αλλά και μέσα) από το Μέγαρο Μουσικής με τα ΜΑΤ να φορτώνουν με ξύλο και χημικά εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λαίλαπα Μητσοτάκη-Κεραμέως στον χώρο της Παιδείας [αναλυτικό ρεπορτάζ με την «Εφ.Συν.» στα περίπτερα].

Την ίδια ώρα μέσα το Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου προχωρούσαν σε ένα φθηνό προεκλογικό σόου απαριθμώντας τα… κατορθώματά τους στην εκπαίδευση την τελευταία τετραετία και έχοντας ως συμπαραστάτες χειροκροτούντες κλακαδόρους.

Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής πριν την εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας παρουσία του πρωθυπουργού προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως «η κυβέρνηση έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης».

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτός του ξύλου προχώρησαν και σε χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση που βρέθηκαν επίσης σπουδαστές των δραματικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

«Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.


 

Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει πως «την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

 πηγή: εφσυν

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: