30 Μαΐ 2024

Απαράδεκτη η κατάσταση και οι συνθήκες εργασίας στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Στο μη περαιτέρω είναι πλέον η κατάσταση που βιώνουμε όσοι εργαζόμαστε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου,  εξαιτίας και του μπάχαλου που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ανευθυνο-«υπεύθυνες» υπηρεσιακές και πολιτικές ηγεσίες.

Αφού επί 3 και πλέον μήνες, η κατάσταση με την υποτιθέμενη ανακατασκευή των τουαλετών στη μια από τις δύο πτέρυγες  του Υπουργείου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο (αποπνικτική σκόνη, αφόρητη δυσοσμία, κομπρεσέρ καθ’ όλη τη διάρκεια του Ωραρίου, μπάζα, καρότσια, σκουπίδια, απίστευτη βρωμιά και λιμνάζοντα νερά στις εναπομείνασες τουαλέτες χωρίς καν χαρτί υγείας κλπ) αλλά και με τους συνάδελφους εργάτες του εργολάβου να εργάζονται με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας κάναμε απίστευτη υπομονή. Σε 1ο και 2ο όροφο η κατάσταση στις τουαλέτες είναι οικτρή, το 1/3 των τουαλετών είναι εκτός λειτουργίας με ότι αυτό σημαίνει για τις συνθήκες εργασίας μας!

Σήμερα μαθαίνουμε ότι οι εργασίες διακόπηκαν. Άλλωστε χωρίς ενημέρωση άρχισαν, χωρίς ενημέρωση διακόπηκαν. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι  μέλλει γενέσθαι.

Μπορεί ο ΕΦΚΑ στον οποίο ανήκει το κτίριο της Σταδίου να έχει μεγάλη ευθύνη για όλα τα παραπάνω. Αλλά ο ΕΦΚΑ δεν είναι αυτόνομη οντότητα. Έχει πολιτική εποπτεία και αυτή ανήκει στην Υπ. Εργασίας που όχι μόνο αδιαφορεί προκλητικά για την κατάσταση, αλλά αρνείται επιμόνως να δεχθεί το Σωματείο μας, έστω και να μας ενημερώσει στοιχειωδώς. Μεγάλη ευθύνη έχει και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου που κρύβεται συστηματικά από τους εργαζόμενους και το Σωματείο, χωρίς φυσικά να έχει τα «κότσια» να κάνει κάτι για την εξευτελιστική κατάσταση της Κ.Υ.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την πρόσφατα εκλεγείσα Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων που προσπαθεί να βγάλει άκρη με αυτόν τον παραλογισμό.

Ζητούμε άμεσα σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να αντιδράσουμε πιο αποφασιστικά απέναντι σε μια πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία που μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Βασική μας πρόταση είναι η οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας του Συλλόγου και των εργαζομένων στο γραφείο της Υπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: