25 Νοε 2015

Αποφάσεις ΔΣ 18.11.2015

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ με τα εξής θέματα:

α) Διαμόρφωση θέσης σχετικά με την διαδικασία εκπόνησης νέου Οργανογράμματος
β) Μεταστέγαση Υπηρεσιών του Υπουργείου στο ισόγειο της Σταδίου
γ) Λήψη απόφασης σχετικά με την οργάνωση Χριστουγεννιάτικης γιορτής


Σχετικά με το θέμα του Οργανογράμματος:
Υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με την σύσταση Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση πρότασης-εισήγησης σχετικά με την τροποποίηση του ΠΔ 113/14. Δείτε εδώ την σχετική απόφαση.
Κοινός τόπος όλων των μελών του ΔΣ σχετικά με το θέμα είναι τα εξής:
α) Είμαστε θετικοί ως προς συγκεκριμένες διορθώσεις-τροποποιήσεις του Οργανισμού σύμφωνα με τις θέσεις μας όπως είχαν διαμορφωθεί και κατά την φάση εκπόνησης του ΠΔ 113/14. Σχετικό αίτημα διατυπώνεται και στο διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου μας.
β)  Θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να αποσαφηνίσει τις κατευθυνσεις και το πλαίσιο εντός του οποίου θα γίνει η επικείμενη τροποποίηση. Υπάρχουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης;
γ) Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και διαβούλευση-ανταλλαγή απόψεων με τους συνδικαλιστικούς φορείς του Υπουργείου (Συλλόγους,Ομοσπονδία) ώστε να μην βρεθεί κάμια πλευρά μπροστά σε τετελεσμένα όπως κατά την διαδικασία εκπόνησης του ΠΔ 113/14
δ) Θα πρέπει στην Ομάδα Εργασίας να συμμετέχουν υπηρεσιακά στελέχη και από το ΣΕΠΕ και τη Γενική Δ/νση Πρόνοιας

Σχετικά με την Χριστουγεννιάτικη γιορτή:
Έγινε ενημέρωση σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου και παρουσιάστηκε σε αδρές γραμμές η πρόταση για οργάνωση εκδήλωσης στην Αθηναΐδα από κοινού με τον Σύλλογο ΓΓΚΑ όπως και πέρυσι.
Αποφασίστηκε η εκ νέου συζήτηση του θέματος την Δευτέρα 23/11 ώστε να έχουν συγκεντρωθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Το θέμα της σχεδιαζόμενης μεταστέγασης Υπηρεσιών του Υπουργείου στο ισόγειο της Σταδίου θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΟΣΥΠΕ την Δευτέρα 23/11.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συνάδελφοι δεν καταλαβα.
λετε :"Είμαστε θετικοί ως προς συγκεκριμένες διορθώσεις-τροποποιήσεις του Οργανισμού σύμφωνα με τις θέσεις μας όπως είχαν διαμορφωθεί και κατά την φάση εκπόνησης του ΠΔ 113/14. Σχετικό αίτημα διατυπώνεται και στο διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου μας."

Δηλαδή τι προτείνετε ;
τι προτείνει ο σύλλογος;
τι προτείνει η ομοσπονδία;

δεν έχουμε ενημέρωση για το τι ακριβώς διεκδικεί ο σύλλογος και η ομοσπονδία και τι θέλουνε να κάνουνε στην πράξη με το να συστήνουν αυτήν την επιτροπή.

ευχαριστώ!