5 Νοε 2015

Για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους πραγματικούς υπεύθυνους της τραγωδίας

Επικροτούμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Ακίνητο του Γαλατσίου.  Είναι μια ενέργεια αλληλεγγύης που και ο Σύλλογός μας, όπως και πολλοί συλλογικοί φορείς αλλά κυρίως απλοί πολίτες έχουν ήδη υλοποιήσει. Ωστόσο, η βοήθεια που απλόχερα προσφέρει ο ελληνικός λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να υποκαθιστά την στήριξη που θα έπρεπε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι από το οργανωμένο Κράτος αλλά και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Πέρα από την προσφορά αλληλεγγύης, ως ΑΡΣΥ, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενώσουμε την φωνή μας με αυτούς που καταγγέλλουν όσους πραγματικά ευθύνονται για τα τραγικά γεγονότα που κορυφώνονται στις θάλασσες μας. Οι νεκροί και οι κυνηγημένοι δεν οφείλονται σε "φυσικά φαινόμενα" αλλά σε πράξεις και παραλείψεις υψηλά ιστάμενων τόσο στις χώρες προέλευσης όσο και στην Δύση.

Υπάρχουν λοιπόν υπεύθυνοι για όλα αυτά. 

Είναι οι Κυβερνήσεις που αναδείξαμε με εντολή να υπηρετήσουν το κοινό καλό, το γενικό συμφέρον, να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Και αντί αυτού, υπηρετούν γεωπολιτικά, οικονομικό-στρατιωτικά συμφέροντα, εταιρίες όπλων, πετρελαίου, ηγετικές φιλοδοξίες, το ατομικό κέρδος κάποιων λίγων. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που αντί να υπηρετεί τις περίφημες ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, υπολογίζει με εγκληματική μιζέρια τις ποσοστώσεις των 120 χιλ. προσφύγων που «μπορεί» να υποδεχθεί. 

Και οι δικές μας Κυβερνήσεις δυστυχώς συνεπράξαν, ανέχτηκαν και ανέχονται αυτό το διαρκές έγκλημα.

Ως εργαζόμενοι, ως πολίτες, ως άνθρωποι…
  • Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της Ελληνικής Κυβέρνησης από πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής και οπουδήποτε αλλού. Καμία και κανενός είδους συμβολή της Ελλάδας στον πόνο που δημιουργείται στις φλεγόμενες περιοχές του κόσμους μας
  • Απαιτούμε να διευκολυνθεί η αναπόφευκτη ροή των προσφύγων και να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο και μέσο το πέρασμά τους στην και από τη χώρα μαςΣύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΗΕ χρειάζεται η κατοχύρωση της νόμιμης και ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων. Να ναυλωθούν ασφαλή πλοία που θα πραγματοποιούν οργανωμένα την μεταφορά τους από τα τουρκικά παράλια στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Να ανοίξει η συνοριακή διάβαση στους Κήπους και να γκρεμιστεί ο εγκληματικός φράκτης του Έβρου, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011(κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ) όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως κόστισε 3.160.000 ευρώ και ανάγκασε τους πρόσφυγες να αλλάξουν το δρομολόγιο τους και να πηγαίνουν από τα νησιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
  • Απαιτούμε να διατεθούν άμεσα και χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις οι απαραίτητοι πόροι για την μεταφορά, διαμονή, περίθαλψη και διευκόλυνση της μετακίνησης των προσφύγων σε άλλες χώρες. Να αναλάβει πλήρως το οργανωμένο Κράτος την φροντίδα αυτών των ανθρώπων και να μην επαφίεται στην συγκλονιστική αλληλεγγύη των Ελλήνων



Δεν υπάρχουν σχόλια: