21 Μαΐ 2019

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ; – του Γιώργου Πετρόπουλου*


 
*Αρθρο σχόλιο του Γιώργου Πετρόπουλου  αντιπρόεδρου της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η συγκυρία που διαρρέεται η απόφαση του ΣΤΕ, που κρίνει συνταγματική την κατάργηση των Δώρων στους Δημοσίους Υπαλλήλους, 6 ημέρες πριν τις εκλογές.
Είναι ενδιαφέρον επίσης, πως ανατράπηκε η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος που είχε αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας, κάτι που μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα συχνό. Τελειώνει όμως και η διεκδίκηση των δώρων άδοξα, όπως γράφουν αρκετά site που αναμεταδίδουν τις πληροφορίες για την απόφαση του ΣΤΕ;

Εδώ και πολύ καιρό, λέω και γράφω, πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, που δεν μπορεί να λυθεί δικαστικά, παρά μόνο πολιτικά. Η δικαστική διεκδίκηση, δεν ήταν παρά ένα από τα «εργαλεία» που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε την επαναφορά τους. Η φημολογούμενη απόφαση, προφανώς δυσχεραίνει τον αγώνα μας, δεν σημαίνει όμως και το τέλος.
Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο, έτσι ώστε να υπάρξει πολιτική απόφαση που να δρομολογεί την επαναφορά τους.
Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα ενδεχόμενο Κυβέρνησης ΝΔ, που όχι μόνο δεν σκέφτεται να τα επαναφέρει στο Δημόσιο, αλλά προγραμματίζει και την κατάργησή τους, κατά δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, και στον Ιδιωτικό Τομέα.
Συνταγματική η κατάργησή τους, συνταγματική και η επαναφορά τους.

Πηγή: Arki

Δεν υπάρχουν σχόλια: