7 Μαΐ 2020

Προς μια νέα κανονικότητα



Από την Δευτέρα επιστρέψαμε στην «νέα κανονικότητα»
Δυστυχώς αυτή η νέα κανονικότητα ποιο πολύ μοιάζει με νέα αβεβαιότητα.
Και δεν είναι καθόλου νέα γιατί στα γραφεία μας συνεχίζεται η ίδια κατάσταση

Το γραφείο του επιθεωρητή πάνω έχει μια στρώση με ΠΝΠ ακολουθεί  μια στρώση ΚΥΑ ή ΥΑ και πάνω πάνω μια στρώση οι εγκύκλιοι.
Προφανώς κάποιος έχει βάλει στοίχημα αν μπορούν οι εγκύκλιοι να λένε άλλα από τις ΚΥΑ- ΥΑ , οι ΠΝΠ και οι ΚΥΑ να προβλέπουν ότι δεν προβλέπεται από το αστικό και το εργατικό δίκαιο  και  το έχει κερδίσει … με σιγουριά.

Τα τηλέφωνα να χτυπάνε συνέχεια και οι ερωτήσεις είναι η μια πιο πρωτότυπη από την άλλη. ¨Έτσι ενώ μόλις ένα λεπτό πριν χτυπήσει το τηλέφωνο νομίζεις ότι έχεις κατανοήσει αυτά που διάβασες έρχεται το ερώτημα να γκρεμίσει την όποια βεβαιότητα !!
Και αρχίζει το ψάξιμο των στρώσεων από την αρχή. Γιατί έχουμε κ αυτό το φιλότιμο. Γιατί δεν μας  φταίει ο εργαζόμενος που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του, ο άνεργος που τον απέλυσαν παρά την θεωρητική ακυρότητα των απολύσεων ο εργοδότης ή ο επιστήμονας ελεύθερος επαγγελματίας .  
Τα περισσότερα ερωτήματα βεβαίως αφορούν την έκτακτη ενίσχυση  των 800 ευρώ και τις αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ. Αυτά που αρχικά πήγαιναν για τα voucher και αφού  λοιμώχθηκαν τελικά κατέληξαν να ζητούν ενημέρωση για την πορεία της αίτησής τους από τις επιθεωρήσεις εργασίας γιατί αυτά τα τηλέφωνα  τους προτείνει η εφαρμογή.  Το γεγονός ότι η παροχή κρατικών ενισχύσεων δεν είναι δουλειά των επιθεωρητών προφανώς δεν το έχει σκεφτεί κανένας.
Βοήθεια και ενημέρωση μόνο ο ένας από τον άλλον μπορούμε να ζητήσουμε και να πάρουμε.
Μέσα σ αυτό το κλίμα η ερώτηση πως θα περάσουμε στην επόμενη μέρα μοιάζει τρομακτική . Κάποτε θα πρέπει αργά ή γρήγορα να κάνουμε τη δουλειά μας σαν επιθεωρητές εργασίας.
Με ποια μέσα;
Με ποιες προφυλάξεις για την δική μας υγεία αλλά και για την υγεία των συναλλασσόμενων πολιτών;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χρυσόστομε.