6 Ιουλ 2022

Λέμε όχι στην υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Ακόμα δεν ξεκίνησε η «μετάπτωση» του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και ξεκίνησαν οι μεταπτώσεις συναδέλφων ή για την ακρίβεια οι υποχρεωτικές μετακινήσεις τους από τμήμα σε τμήμα.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα  μετά από την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων «αναβλήθηκε» η  που υπηρετούν στην Γενική  Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης.

Τώρα επιχειρείται η υποχρεωτική μετακίνηση του συναδέλφου Αλέξανδρου Κυτίνου από ένα τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης σε ένα άλλο, με μεταφορά της οργανικής του θέσης, με το γνωστό άλλοθι «υπηρεσιακές ανάγκες».

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

Η υποστελέχωση στα περιφερειακά τμήματα του ΣΕΠΕ αλλά και σε πολλά τμήματα της ΚΥ του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου πραγματικά έχει χτυπήσει ταβάνι. Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν οι συνάδελφοι να λειτουργήσουν και να επιτελέσουν το έργο τους σε τμήματα με 1 – 2 ή και 3 εργαζόμενους (επιθεωρητές ή μη) και όλα αυτά σε περιοχές που δραστηριοποιείται μεγάλος όγκος επιχειρήσεων. Όσο φιλότιμα και άοκνα να εργαστούν οι συνάδελφοι η δουλειά απλά δεν βγαίνει. Ειδικά τώρα που ένα ακόμα κύμα covid-19 χτυπά την χώρα και θα πρέπει να δοθούν οι κανονικές άδειες για να πάρουν επιτέλους οι συνάδελφοι μια ανάσα.

Οι πραγματικά υπαρκτές υπηρεσιακές ανάγκες όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων και για τη μεταφορά των οργανικών τους θέσεων από το ένα υποστελεχωμένο τμήμα στο άλλο. Στην τελική όσες υποχρεωτικές μετακινήσεις και να γίνουν η κατάσταση ουσιαστικά δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μόνη λύση είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου εδώ και τώρα.

Είναι απαράδεκτο η πολιτική ηγεσία να προσπαθεί να στρέψει τον έναν συνάδελφο εναντίον του άλλου αιτιολογώντας τις βίαιες μετακινήσεις με τα εύλογα αιτήματα προϊσταμένων τμημάτων για επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους.

Αν το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψη των κενών θέσεων που ήδη υπάρχουν ή θα προκύψουν από την "μετάπτωση" από το ΣΕΠΕ σε αρχή επιθεώρησης εργασίας είναι οι βίαιες μετακινήσεις υπαλλήλων και η μεταφορά οργανικών θέσεων από τη μια υπηρεσία στην άλλη να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι.

 

Καλούμε την πολιτική ηγεσία

  • να ανακαλέσει την απόφαση μετακίνησης του συναδέλφου 
  •  να καλύψει άμεσα όλες τις κενές οργανικές θέσεις ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο. 

Καλούμε τα συλλογικά μας όργανα, (Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, στον οποίο είναι μέλος ο συνάδελφος, Ο.Σ.ΥΠ.Ε) να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενάντια στην συγκεκριμένη βίαιη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του και να πάρουν θέση στα όσα αυτός και οι συνάδελφοί του καταγγέλλουν.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: