15 Μαρ 2023

Όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων τη Πέμπτη 16 Μαρτίου

Μια εβδομάδα πριν, σε μια ιστορική στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών Νομαρχιακών τμημάτων και Εργατικών Κέντρων.

Διαδηλώσαμε γεμάτοι οργή και θλίψη, απαιτώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών.

Διαδηλώσαμε  διαμαρτυρόμενοι για  την  πολιτική του «επιτελικού κράτους» της διαφθοράς, της ευνοιοκρατίας, του πελατειασμού, της συστηματικής διάλυσης του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων που καταστρέφει τις ζωές μας.

Μια εβδομάδα μετά τη λαϊκή έκρηξη η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της χώρας. Το κάνει επιχειρώντας την συγκάλυψη των αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας με τη γενική διάχυση των ευθυνών σε όλους και τελικά σε κανέναν.

Έντεχνα, η κυβέρνηση της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με εξωνημένους δημοσιογράφους και ελεγχόμενα ΜΜΕ επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της συζήτησης, μεταθέτοντας  την ευθύνη στους εργαζόμενους θύματα και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς. Σε αυτούς δηλαδή που  αποκάλυψαν τη σκανδαλώδη εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών.

Ενδεικτική είναι η προσπάθεια του ΥΠ.ΕΣ.  Βορίδη να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μια μέρα πριν την απεργία απαιτώντας τη συλλογή στοιχείων για τους απεργούς από το Τμήμα Πειθαρχικού και Δεοντολογίας, συνδέοντας μάλιστα όχι τυχαία το φακέλωμα αυτό με μια απροσδιόριστη «αξιολόγηση».

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα καθώς αποτελούν ανάχωμα στη προσπάθεια διάλυσης και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Δε θα τους κάνουμε το χατήρι 

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων τη Πέμπτη 16 Μαρτίου

  • Για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
  • Για Δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία
  • Για Εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια
  • Για να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμοι τομείς που αφορούν Δημόσια Αγαθά και Υπηρεσία να επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου

Συγκέντρωση στην Αθήνα στη Πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: