6 Μαρ 2023

ΑΡΣΥ-Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιουπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 8/3/2023

Το «ατύχημα» στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του επιτελικού κράτους. Όπως απέδειξε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την εκτίναξη των τιμών πρόκειται για ένα κράτος που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων .Με απλά λόγια ένα κράτος που λειτουργεί προς όφελος των λίγων και όχι των πολλών.

Έντεχνα, η έλλειψη πρόνοιας και σχεδιασμού παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο, εξωγενής κρίση, ανθρώπινο λάθος με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της συζήτησης, που δεν είναι άλλη από το υπέρ ποιου και με ποια κριτήρια σχεδιάζονται και υλοποιούνται οι δημόσιες πολιτικές. Περαιτέρω έχει ως στόχο να αποσιωπήσει τη διαλεκτική αδιαφάνειας και κερδών που καθορίζει την ασκούμενη πολιτική σε όλα τα επίπεδα του επιτελικού κράτους. Όταν οι δημόσιες πολιτικές σχεδιάζονται με μοναδικό γνώμονα τη μέγιστη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και όχι την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξυπηρέτηση του πολίτη, τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς αναμενόμενα.

Όπως απέδειξε και η αντίδραση στο ογκώδες συλλαλητήριο της Κυριακής όταν  οι πολίτες δεν πείθονται από τα κυβερνητικά επιχειρήματα και την μιντιακή προπαγάνδα αναλαμβάνει δράση η αστυνομική καταστολή. Ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων είτε νομοθετικά όπως με τον νόμο Χατζηδάκη και την πανεπιστημιακή αστυνομία είτε στην πράξη με την ανεξέλεγκτη κρατική βία  έχει ως στόχο την πειθάρχηση των εργαζομένων και την εκκαθάριση του κοινωνικού πεδίου από τις αντιστάσεις και τα κινήματα.   Εν τέλει, αυτή η διαρκής κατάσταση εξαίρεσης σε συνδυασμό με την συστηματική παραπληροφόρηση των ΜΜΕ αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εμπέδωση ενός καθεστώτος αναδιανομής πλούτου από τους πολλούς στην ολιγαρχία μέσω της υποτίμησης της εργασίας, της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος, των αδιαφανών αναθέσεων σε εργολάβους και των φοροαπαλλαγών.

Για να κλιμακωθεί η αντίσταση σε αυτή την πολιτική σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιουπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 8/3/2023 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος με αιτήματα να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: