13 Μαρ 2023

Σ.Ε.Επ.Ε. Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Ο Σύλλογός Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 για να ενώσουμε τη φωνή μας με  των φωνή των δημοσίων υπαλλήλων και με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

·        να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

·        να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το «ατύχημα» στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του επιτελικού κράτους. Όπως απέδειξε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την εκτίναξη των τιμών πρόκειται για ένα κράτος που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Με απλά λόγια ένα κράτος που λειτουργεί προς όφελος των λίγων και όχι των πολλών.

Έντεχνα, η έλλειψη πρόνοιας και σχεδιασμού το «πάμε κ όπου βγει» παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο, εξωγενής κρίση, ανθρώπινο λάθος με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της συζήτησης, που δεν είναι άλλη από το υπέρ ποιου και με ποια κριτήρια σχεδιάζονται και υλοποιούνται οι δημόσιες πολιτικές.

Που αποφεύγει να δώσει απάντηση στο ποιος κερδίζει, και ποιος χάνει από: την παράδοση των συγκοινωνιών στους ιδιώτες; Την ιδιωτικοποίηση της υγείας; Την μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΙΔ; Το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΦΚΑ; Από την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών όπως το νερό;.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Για Το Δ.Σ.

H Πρόεδρος

 

Ο Γραμματέας

Στ. Παπαδημητρίου

Γ. Μιχάλας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: