15 Απρ 2020

Η ΚΥΑ για την επιβολή προστίμων σε καταστήματα που έχει απαγορευτεί η λειτουργία τους από τον Μάρτιο εκδόθηκε στις 9 Απρίλη

Το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του.
Στις 09-04-2020 πήρε ΦΕΚ η με αριθμ. 1016/14/62 ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται τα όργανα και η  διαδικασία ελέγχου διαπίστωσης των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιου COVID 19, βεβαίωσης και είσπραξης των σχετικών προστίμων, της διάθεσης των εσόδων από τα επιβληθέντα πρόστιμα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

Σε αυτή ορίζονται    οι «Διαδικασίες ελέγχων – Πιστοποίηση παραβάσεων» η «Επιβολή προστίμων» και η «Βεβαίωση και είσπραξη προστίμων»  σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις ή οργανισμούς/φορείς και γενικά σε χώρους συνάθροισης κοινού, στους οποίους έχει επιβληθεί το  μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας δηλαδή πριν την έκδοσή τι γινόταν .
Αφού είναι γνωστό ότι η απόφαση  για την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων λήφθηκε για πρώτη φορά στις 13-04-2020 και δημοσιεύτηκε στις 14.3.2020 στην Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α΄ 64) και άλλες διατάξεις και ακολούθησαν και άλλες για άλλες επαγγελματικές δραστηρίοτητες (ΚΑΔ). Τα μαγαζιά ανέστειλαν την λειτουργία τους απέλυσαν τους υπαλλήλους ή ανέστειλαν τις συμβάσεις εργασίας τους. Από τις τηλεοράσεις μαθαίναμε κάθε μέρα ότι διαπιστώθηκαν χ παραβάσεις την μία μέρα  ψ την άλλη κλπ .
Πως γίνονταν έως τις 10 Απριλίου οι σχετικοί έλεγχοι πως πιστοποιούνταν οι παραβάσεις πως επιβάλλονταν τα πρόστιμα και πως γινόταν η βεβαίωση και η είσπραξή τους;
Χάσαμε εμείς κάποιο ΦΕΚ από τα πολλά εμείς ίσως αλλά ….

Πηγή : 

Δεν υπάρχουν σχόλια: