15 Απρ 2020

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ: Εργοδότης απασχολεί τους υπαλλήλους του ως πελάτες

Διαβάζω ότι λέει εδώ και δέκα ημέρες στο ΣΕΠΕ έχει φτάσει μία εξοργιστική καταγγελία. Εργοδότης στη Δυτική Ελλάδα, απασχολεί εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ως πελάτες.

Ωραία είδηση λες και το ΣΕΠΕ έχει πάρει μόνο αυτήν την καταγγελία λες και από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι το μόνο τηλέφωνο ή η μόνη περίπτωση  εργοδοτικής αυθαιρεσίαςπου έχουμε ακούσει να αναπτύσεται στην περίοδο του κορονοϊού ολοένα και εντείνονται αλλά παραμένει εφευρετική.
 και συνεχίζει το άρθρο :


Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των αυστηρών απαγορεύσεων που ορθώς έχει επιβάλλει η Πολιτεία για τη μη εξάπλωση του ιού, εργοδότες που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να σεβαστούν το νόμο και τους κανόνες που η έκτακτη συγκυρία βάζει, οδηγούνται πλέον σε κυνικές, εκβιαστικές προς τους εργαζόμενους, λύσεις.
Το παράδειγμα αλυσίδας φούρνων που εδρεύει στη Δυτική Ελλάδα ίσως είναι από τα πλέον εξοργιστικά. Η εν λόγω εταιρία, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του News24/7, αφού ανέστειλε τις συμβάσεις των εργαζόμενων της, τους υποχρέωσε εν συνεχεία να δουλεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: