21 Ιαν 2021

Και τους αριθμούς των προσωπικών των κινητών και την λάντζα στην πλάτη των επιθεωρητών

Μετά το θέμα που εύλογα έθεσε ο σύλλογος ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ σχετικά με το προφορικό αίτημα από το Γραφείο του κ. Γενικού Επιθεωρητή όπου ζητούνταν από τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε, να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους συνοδευόμενα από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους αλλά και από τον αριθμό του προσωπικού τηλεφώνου τους. Χθες λάβαμε και έγγραφη εντολή να δοθούν τα στοιχεία . 

Σύμφωνα με αυτήν τα στοιχεία δίνονται έτσι ώστε:

"όλες οι περιφερειακές Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ θα εγγραφούν ως αρμόδιες Υπηρεσίες στην ανωτέρω εφαρμογή και οι επιθεωρητές αυτών που διενεργούν ελέγχους για COVID-19 και βεβαιώνουν τα σχετικά πρόστιμα (δηλαδή όλοι οι επιθεωρητές των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ)θα πρέπει να λάβουν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην ανωτέρω εφαρμογή της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, προκειμένου να καταχωρίζουν στοιχεία σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούν για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κύριος σκοπός της ανωτέρω εφαρμογής είναι η συνολική παρακολούθηση των ελέγχων και των παραβάσεων κατά την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ, και δη των περιπτώσεων υποτροπής, αλλά και της βεβαίωσης των προστίμων μέσω του e-Παράβολου." 

Δηλαδή, όχι μόνο θα δώσουν οι υπηρεσίες τα προσωπικά μας κινητά τηλέφωνα αλλά θα κάνουμε τους ελέγχους, θα περνάμε τα στοιχεία στο ΟΠΣ και μετά θα τα ξαναπερνάμε και στο  COVIDFINES της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. 

Ε αφού βρήκαν τον επιθεωρητή που τα κάνει όλα και συμφέρει γιατί να μην ανεβάσουν τα στατιστικά τους και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου; Μόνο η ΕΑΔ θα το κάνει; Δεν είναι δίκαιο. 

Και όλα αυτά την στιγμή που η αγορά εργασίας υποφέρει. Που καταστρατηγείται κάθε έννοια νομιμότητας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: