29 Ιαν 2021

Συνεχίζεται η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας

 Συνεχίζεται ως τις 28 Φεβρουαρίου η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και κάτι μας λέει ότι αυτό θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται .... 


Με νέα ΚΥΑ, παρατείνονται έως και  28 Φεβρουαρίου 2021, οι εξής κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας:
1. Επιχειρήσεις  που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε όλη την επικράτεια, υποχρεούνται, έως 28/02/2021, να εφαρμόζουν το σύστημα της τηλεργασίας σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.
Οι εργοδότες οφείλουν να προαναγγείλουν πριν την έναρξη της τηλεργασίας, στο Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ» συμπληρώνοντας το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ». Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης αυτής  επιβάλλεται πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση, κατόπιν σχετικού ελέγχου από το ΣΕΠΕ.

Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων προσαρμόζεται, υποχρεωτικά, για τον μήνα Φεβρουάριο, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις του π.δ. 88/1999 (Α΄ 94), καθώς και η υποχρέωση του εργοδότη για προαναγγελία του χρόνου υπερεργασίας και νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης, πριν την πραγματοποίησή τους, στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»
Δείτε την ΚΥΑ  με αριθμ.4012/111 ΦΕΚ Β’ 292/27-1-2021

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: