26 Ιαν 2021

Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στην ΑΔΕΔΥ - Κυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής

 Η Κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ συνεχίζοντας τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο του δόγματος «τρόμος και τάξη» επιχειρεί και αυτή τη φορά να βάλει στο γύψο το δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει και των εργαζομένων να απεργούν.

Με αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ που εκδόθηκε τα ξημερώματα, αποφασίζουν και διατάζουν την Γενική Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από σήμερα Τρίτη 26-01-21 μέχρι τη Δευτέρα 01-02-21 τα ξημερώματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα (είναι η τρίτη φορά μετά τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη) εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής. Και η απόφαση αυτή καμία σχέση δεν έχει με υγειονομικά μέτρα, καμία σχέση δεν έχει με τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για πολιτική απαγόρευση απέναντι στο διογκούμενο κίνημα.

Ο δρόμος της ακραίας καταστολής που ακολουθεί η Κυβέρνηση των «αρίστων» είναι δρόμος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Είναι ένας ολισθηρός κατήφορος που καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια των πολιτών, αντίθετα καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση της καταστολής, που επιχειρεί να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα περιστέλλοντας δικαιώματα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι το ανάχωμα!

Συμμετέχουμε μαζικά στις προγραμματισμένες για αυτή την βδομάδα κινητοποιήσεις και δράσεις τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: