28 Ιαν 2021

ΕΦΚΑ όπως ολυμπιακή

Τελικά έτοιμο τον είχε τον πρότζεκτ μάνατζερ ο Υπουργός  μαθαίνουμε ότι το έργο αναλαμβάνει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ξάδελφος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και  το δεξί χέρι του Κωστή Χατζηδάκη από την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής καθώς και στενός του συνεργάτης στο υπουργείο Ανάπτυξης για την εφαρμογή του σχεδίου αλλαγής των φώτων της ΔΕΗ.

Βέβαια δεν θα είναι μόνος του σ αυτή τη δουλειά αλλά θα φτιάξουν Ομάδα Έργου. Στην ομάδα συμμετέχουν η καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο αν. Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, η γνωστή σε όλους πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Άρτεμις Δεδούλη και η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, Ελένη Νιαρχάκου.

Αυτή η ομάδα θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. Αλλά για να μην μείνουν και άλλοι παραπονεμένοι για την υλοποίηση του project, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει αυτή σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.  Λεφτά υπάρχουν τελικά αλλά όχι για τους ασφαλισμένους . 

Ωπ ωπ  η επιτροπή προετοιμάζει εισηγείται  τα διοικητικά και νομοθετικά μέτρα αλλά και παρακολουθεί την εφαρμογή τους εποπτεύει δηλαδή τον ΕΦΚΑ με την βοήθεια των ιδιωτών βεβαίως βεβαίως. Δηλαδή με άλλα λόγια ανατίθεται σε ιδιώτες το έργο ή  ένα μέρος αυτού, της ΓΓ Κοινωνικής ασφάλισης. 

Δηλαδή και επισήμως πια  οι ασφαλιστικές και διοικητικές υπηρεσίες, του υπουργείου μας μπαίνουν  στο περιθώριο στο σημαντικότερο κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους.

Πέρα 

  • από την απαξίωση των συναδέλφων και του έργου τους 
  • από το αν και πόσο είναι ηθικό και νόμιμο να μπαίνουν εμβόλιμα στην κορυφή της ιεραρχίας ιδιώτες 

Το μήνυμα που δίνεται στην κοινωνία από τέτοιες κινήσεις εμμέσως πλην σαφώς είναι ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Φταίνε οι συνάδελφοί μας δηλαδή που οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν φτάσει τις 400 χιλ. Ποιος θα εξετάσει την υποστελέχωση των υπηρεσιών τα μονοπρόσωπα τμήματα; Ποιος θα εξετάσει τις αλλοπρόσαλλες εντολές ;  

Θυμάμαι ότι παλιά υπήρχαν στο Υπουργείο μας κάποιοι συνδικαλιστές που κατήγγειλαν κυβερνήσεις για την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας. Που χαθήκαν αυτοί τώρα;





Δεν υπάρχουν σχόλια: