20 Ιουλ 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ: το πολεμικό κλίμα εναντίον των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που καθημερινά καλλιεργεί, οδηγεί μέρος των αγανακτισμένων πολιτών σε πάσης φύσεως απειλές

 Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκαφη λένε οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ .  Όχι όλοι αλλά όσοι έχουν τα κότσια να υπερασπιστούν την  τιμή και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους ..

διαβάστε την ανακοίνωση τα είπαν όλα :

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης εκμεταλλεύονται τα χρόνια υπαρκτά προβλήματα του e-ΕΦΚΑ, που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων, για να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η πλήρης διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Η διάλυση αυτή επιχειρείται να γίνει:-μέσω της παραχώρησης όλων των σημαντικών δραστηριοτήτων της στους ιδιώτες (με κορυφαίο το έργο των συντάξεων)-μέσω του ασύδοτου τζογαρίσματος των κεφαλαίων του Επικουρικού στις διεθνείς χρηματαγορές.

Τζογάρισμα σε πάνω από 65 δις αποθεματικά – τον κόπο και μόχθο δεκαετιών των ασφαλισμένων και το δικό μας. Για να υλοποιηθούν όλα αυτά, ο Υπουργός κ Χατζηδάκης ακολουθεί μια πασίγνωστη συνταγή. Απαξίωση, στα μάτια της κοινωνίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των εργαζομένων σε αυτή. Πουλάει φούμαρα στον κόσμο δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις ότι τα προβλήματα του e-ΕΦΚΑ δήθεν θα λυθούν με την ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες, με ένα νέο και πανάκριβο τηλεφωνικό κέντρο ή με την δημιουργία μια πιλοτικής υπηρεσίας ηλεκτρονικών ραντεβού. Αποκρύβοντας βέβαια την αλήθεια, ότι τα προβλήματα του e-ΕΦΚΑ οφείλονται στην τραγική έλλειψη προσωπικού και τις κακές επιλογές οργάνωσης του e-ΕΦΚΑ από την ίδρυση του. Στήνει δήθεν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπηρεσιακές μονάδες του φορέα, από τις οποίες – όλως προκύπτουν και κάποιες Ε.Δ.Ε. καλά διαφημιζόμενες στα Μ.Μ.Ε.

Επιλέγονται επίσης κάποιες περιπτώσεις πραγματικής ταλαιπωρίας πολιτών για να στηθούν πάλι Ε.Δ.Ε. Συνάδελφοι μας θα υποστούν μια πολύχρονη ταλαιπωρία, σπίλωσης της επαγγελματικής και προσωπικής τους αξιοπρέπειας, έξοδα και ταλαιπωρία και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη για συκοφάντηση του e-ΕΦΚΑ

Για να ταϊστεί το τέρας του κοινωνικού αυτοματισμού και να ξεγελαστούν οι ασφαλισμένοι και η κοινή γνώμη ότι για τα προβλήματα στον e-ΕΦΚΑ αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του, που είναι «τεμπέληδες», έχουν «δεσποτική» συμπεριφορά και άλλα τέτοια αχαρακτήριστα ψεύδη. Δεν καταλαβαίνει ο κ. Χατζηδάκης ότι αυτό το πολεμικό κλίμα εναντίον των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που καθημερινά καλλιεργεί, οδηγεί μέρος των αγανακτισμένων πολιτών σε πάσης φύσεως απειλές;

Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που στον χώρο εργασίας μας έχουν υπάρξει βίαιες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας. Νωπά είναι τα τελευταία γεγονότα στο υποκατάστημα του Αμαρουσίου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Κουβέντα όμως δεν έχει να πει ο Υπουργός για την πλήρη αποδυνάμωση του e-ΕΦΚΑ από νέες προσλήψεις προσωπικού εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Κουβέντα για τις τραγικές ελλείψεις σε τεχνολογικές υποδομές και ουσιαστική εκπαίδευση του προσωπικού. Κουβέντα για τους απαράδεκτους χώρους δουλειάς που είναι καζάνια το καλοκαίρι και καταψύκτες το χειμώνα.

Η Διοίκηση μάλιστα στέλνει εντολές να ολοκληρωθεί άρον άρον μέσα στον Αύγουστο η συγχώνευση και κλείσιμο υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Οι αλλεπάλληλες το τελευταίο διάστημα Ε.Δ.Ε. πάνε χέρι –χέρι με την επιδίωξη δημιουργίας στο εσωτερικό του οργανισμού ενός κλίματος κομματικών, ρουσφετολογικών αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης, φόβου και τρομοκρατίας, στο οποίο πρωτοστατεί γνωστό για την ακραία συμπεριφορά του Διοικητικό στέλεχος. Ο γνωστός «δορυφόρος», προϊόν του κομματικού σωλήνα, με τις γνωστές απαξιωτικές έως και υβριστικές συμπεριφορές και καθ΄ ύλην αρμόδιος για τις περισσότερες των αναφερομένων ελλείψεων, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις Ε.Δ.Ε. εις βάρος άλλων. Έφτασαν μέχρι του σημείου απειλών συναδέλφων μας για να τους αναγκάσουν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση των πιστοποιημένων. Δηλαδή να βοηθήσουν στο ξεπούλημα της κοινωνικής ασφάλισης. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ:

Οι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ δεν σκοπεύουμε να φοβηθούμε από τέτοια φτηνά και χιλιοπαιγμένα σκηνοθετημένα σχέδια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. Καλούμε όλες και όλους τους εργαζομένους σε αγώνα διαρκείας για στήριξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και της εργασίας μας. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του e-ΕΦΚΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οργανώνοντας διαρκείς και πολύμορφους αγώνες.

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζοντας ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία του φορέα οφείλετε ακριβώς σε αυτούς τους καθημερινά συκοφαντούμενους και απαξιωμένους εργαζόμενους και όχι στα αποτυχημένα επιτελικά τους σχέδια.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Σ.Ε.Κ.)

ΠΟΣΕ – ΙΚΑ :ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΑΣΠ ΠΟΣΕ- ΙΚΑ:ΜΥΓΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ:

ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΠΟΚΠ:

ΛΥΜΠΕΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΕΛΕΣΣΑΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: