16 Ιουλ 2021

Η νέα ΚΥΑ που χωρίζει τους πολίτες σε αυτούς που δικαιούνται ελευθερίες και σ αυτούς που δεν τις δικαιούνται .....

 Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο η ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από σήμερα 16 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. 

Είναι η γνωστή ΚΥΑ που χωρίζει τους πολίτες σε αυτούς που δικαιούνται ελευθερίες και σ αυτούς που δεν τις δικαιούνται ..... 

Μεταξύ άλλων προβλέπει τη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ,) αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με χωρητικότητα 85%.

Όσον αφορά στην εστίαση όπου οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 i-kya-gia-tin-estiasi-kai-toys-choroys-psychagogias-ola-ta-nea-metra0

Για μια ακόμα φορά αυτά τα εξαιρετικής αριστείας μέτρα τα ελέγχουμε και εμείς  καθώς με το  άρθρο 4 οι  αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής  της παρούσας για τη διενέργεια ελέγχων, τη διαπίστωση  των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων  διοικητικών κυρώσεων είναι, το Σώμα Επιθεώρησης  Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), κλπ κλπ . 

Δηλαδή τώρα εμείς θα ελέγχουμε αν οι επιχειρήσεις ελέγχουν σωστά την ταυτοπροσωπία και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και αν κάνουν σωστά τον διαχωρισμό των πολιτών.

Συνάδελφοι οι θέση μας είναι υπέρ του εμβολιασμού (δείτε την εδώ) αλλά δεν θα δεχτούμε τον διαχωρισμό των λίγο ή πολύ ελεύθερων συμπολιτών μας . 

Δείτε την νέα ΚΥΑ εδώ. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: