13 Ιουν 2022

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κατάσταση ανυποληψίας που έχει περιπέσει ο Σύλλογός μας

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση εκ μέρους του (πρώην) ΔΣ του Συλλόγου μας με την οποία μας ανακοινώνεται ότι «το Σωματείο από την 01.01.2022 στερείται νόμιμης  διοίκησης»… κάλλιο αργά παρά ποτέ… μόνο έξι μήνες πέρασαν μέχρι να μας ενημερώσουν σχετικά. !!!

Και έχει λέει καταθέσει στις 13.04.2022 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης, άραγε δεν θα έπρεπε να την κοινοποιήσουν στα μέλη του συλλόγου για να μάθουμε πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα υπογράφουν;

Εμείς ως ΑΡΣΥ έχουμε ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022,ανησυχώντας για την αδράνεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, αν το σωματείο δεν έχει νόμιμη διοίκηση, τότε ποιός ή ποιοί υπογράφουν την σχετική ανακοίνωση;

Ποιοι είναι ενήμεροι για την σύνταξη της αίτησης για το διορισμό της νέας διοίκησης; 

Γιατί από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι μέχρι σήμερα, κανένα από τα εκλεγμένα μέλη της ΑΡΣΥ δεν έχει ενημερωθεί σχετικά .

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κατάσταση ανυποληψίας που έχει περιπέσει ο Σύλλογός μας εξαιτίας των χειρισμών της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ, καμία πανδημία και πολύ δε περισσότερο ο νέος σύλλογος των συναδέλφων που υπηρετούν στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την πολύμηνη αδράνεια και την απαξίωση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της αδράνειας είναι η πλήρης απουσία του συλλόγου από την εν εξελίξει διαδικασία σύνταξης του νέου οργανισμού, ο οποίος προχωράει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση καθώς και από την αντιμετώπιση σοβαρών υλικοτεχνικών προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές του υπουργείου που δημιουργούν συνθήκες ακατάλληλες για εργασία.

 Εμείς της ΑΡΣΥ ως παράταξη, αυτά τα 4 χρόνια το έχουμε αποδείξει με την δράση μας και την στάση μας, είμαστε και θα είμαστε παρόντες στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Υπουργείου μας  αλλά και στους ευρύτερους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει καταθέσει πρόταση συνένωσης των 2 συλλόγων, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι να το συζητήσουμε;

Αυτή τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει ταβάνι, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος από την κυβέρνηση της ΝΔ κορυφώνεται, η απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται, όλα τα καυτά προβλήματά μας παραμένουν άλυτα και στη βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση με το καρότο (μπόνους) και το μαστίγιο του Βορίδη που δημιουργούν επιπλέον ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των υπαλλήλων, η πλειοψηφία του ΔΣ κατεβάζει υποχρεωτικά  ρολά στη λειτουργία του Συλλόγου… και μας εύχεται καλό καλοκαίρι !!! . Πολύ βολικό !!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, πάγια θέση μας ήταν ότι οι σύλλογοι δεν είναι οι διοικήσεις τους, σύλλογοι είναι τα μέλη τους.

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά, αγωνιστικά και υπεύθυνα για να ανακτήσει ο συνδικαλισμός στο Υπουργείο μας την αξιοπρέπεια που του αξίζει.

Συσπειρωθείτε μαζί μας για να ακουστεί η φωνή σας, να ανατρέψουμε όλοι μαζί τα σχέδια τους για ανυπαρξία αντίδρασης και για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: