20 Ιουν 2022

Σε δημόσια διαβούλευση η ΚΥΑ για την τηλεργασία

Σε δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minlab/?p=5690) τέθηκε σήμερα για ένα μήνα το σχέδιο Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Θάνου Πλεύρη για την παροχή εξ’ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου, που εξειδικεύει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 67).

Στην υπό διαβούλευση ΚΥΑ προσδιορίζονται οι παθήσεις των εργαζόμενων που μπορούν να τεκμηριώσουν κίνδυνο της υγείας τους, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί αν τηλεργάζονται. Περιγράφεται επίσης η διαδικασία μέσω της οποίας υποβάλλεται η σχετική αίτηση (για παροχή τηλεργασίας) του εργαζόμενου προς τον εργοδότη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 4  ότι σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης του εργαζόμενου για τηλεργασία θα μπορεί να προσφέυγει στην επιθεώρηση εργασίας για εργατική διαφορά  

"Σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματος, η απόφαση του εργοδότη πρέπει να είναι αιτιολογημένη και να αποδίδεται σε αντικειμενικούς λόγους. Ο εργαζόμενος δύναται να αιτηθεί την επίλυση της εργατικής διαφοράς από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3Β του ν.3996/2011 (Α΄170).  "

Δεν υπάρχουν σχόλια: