28 Ιουν 2022

Αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενίσχυσης της Απασχόλησης

 Κάτι συμβαίνει στην Κοραή στην Γενική  Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης  καθώς 10 συνάδελφοι καλούνται να μετακινηθούν με μια εντολή που δεν προβλέπεται από κανένα νομικό πλαίσιο από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στη ΔΥΠΑ. 

Η απόφαση αυτή αυτή αφορά σε δικούς μας συναδέλφους ΔΥ και σε 3 που υπηρετούν στη ΜΟΔ . 

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) αντέδρασε δυναμικά καθώς  έχει εκδώσει ανακοινώσεις ΔΤ στηρίζει νομικά τα μέλη του και προγραμματίζει κινητοποιήσεις. 

Ο Σύλλογός μας για μια ακόμα φορά σιωπά.

Δείτε σχετικό ΔΤ του ΣΕΜΟΔ

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απαράδεκτη και ανοίκεια συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς εργαζόμενους της ΜΟΔ Α.Ε. που υπηρετούν στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας. 

Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας και της Γενικής Γραμματέως Ενίσχυσης της Απασχόλησης να μετακινηθούν στελέχη της Επιτελικής Δομής στον πρώην ΟΕΑΔ και νυν ΔΥΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στις ενέργειες σχεδιασμού και διαχείρισης των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία μετακίνησης που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, χωρίς καν να τους διευκρινιστεί το αντικείμενο, η χρονική διάρκεια και ο τρόπος της μετακίνησης αυτής, είναι καθολικά απαράδεκτη. 

Ο ΣΕΜΟΔ καταγγέλλει την προσβλητική και αυταρχική συμπεριφορά του Υπουργού Εργασίας και τις έμμεσες απειλές του προς στελέχη της ΜΟΔ που έχουν έμπρακτα επιβεβαιώσει την ικανότητα και τον επαγγελματισμό τους όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Τα στελέχη της ΜΟΔ ΑΕ έχουν αποδείξει επανειλημμένα την πρόθεση να συνδράμουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σε περιόδους κρίσεων και «εθνικών αναγκαιοτήτων και προτεραιοτήτων» με τρόπο όμως σύννομο διοικητικά και πρωτίστως χωρίς να θίγονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και η προσωπική τους αξιοπρέπεια. 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και καλούμε τον υπουργό σε διάλογο. 

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά και να αντιμετωπίσουμε κάθε ενέργεια που επιβουλεύεται την εργασιακή μας αξιοπρέπεια 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: