6 Μαΐ 2021

06-05 Κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά - δυναμικές παρουσίες και ηχηρές απουσίες

Την Πέμπτη 6 Μάη τα Συνδικάτα με την 24ωρη Απεργία και με τη μαζική τους συμμετοχή σ αυτήν έδωσαν μια ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα τιμώντας ουσιαστικά και  αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, «Λέγοντας ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις! Λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Λέγοντας ΟΧΙ στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Απέναντι στη στράτευση ΟΛΩΝ των Συνδικαλιστικών δυνάμεων στην επιτυχία της Απεργίας στις 6 Μάη, Μοναδική Θλιβερή παραφωνία  αποτελεί η πλειοψηφία του συλλόγου μας  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ενώ γνώριζε από τις 15 Απριλίου(!!)  για την Απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την Απεργία στις 6 Μάη, την έκδοση σχετικού Απεργιακού Υλικού( Αφίσα- Ανακοίνωση)  δεν πήραν καμία πρωτοβουλία  για την ενημέρωση των συναδέλφων, για τα σχέδια της Κυβέρνησης για το 8ωρο και τις ατομικές συμβάσεις , τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την απλήρωτη εργασία, τη κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ενώ με μειλ ζητήσαμε ήδη από την μεγάλη βδομάδα  να εκδώσει ανακοίνωση κάλεσμα και να κατέβουμε με πανό ως σύλλογος σ αυτή την τόσο σημαντική για τον κόσμο της εργασίας κινητοποίηση. 

Η πλειοψηφία του Συλλόγου μας ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) τι έκανε για να σώσει τουλάχιστον, τα προσχήματα; Την Τετάρτη 5/5, παραμονή της Απεργιακής Κινητοποίησης και Συγκέντρωσης,  διαβίβασε στα σιωπηλά την αφίσα της ΑΔΕΔΥ για τα μάτια του κόσμου.  Αυτή είναι η «συμβολή» της πλειοψηφίας της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  και η ξεκάθαρη υπονόμευση της Απεργιακής Κινητοποίησης στις 6 Μάη.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνάδελφοι εμείς συνεχίζουμε  να είμαστε παρόντες να έχουμε λόγο και φωνή .... τιμώντας με τις πράξεις μας τα συλλογικά μας όργανα .... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: