11 Μαΐ 2021

Τελικά τα χέρια των Επιθεωρητών είναι κυριολεκτικά δεμένα!

Ένα πραγματικά.. ανεξήγητο συμβάν συνέβη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε όλοι.

Δύο αστυνομικοί εισέβαλαν σε Επιθεώρηση και προχώρησαν στην προσαγωγή συναδέλφου, κατόπιν υπόδειξης ενός καταγγέλλοντος πολίτη!  Ας το επαναλάβουμε μήπως και το καταλάβουμε: δύο αστυνομικοί μπήκαν στα γραφεία της επιθεώρησης και προσήγαγαν συνάδελφο στο Αστυνομικό Τμήμα..παρ’ ολίγον και δεύτερο! Τουλάχιστον, εξ’ όσων μάθαμε, δεν τους φόρεσαν και χειροπέδες..

Τελικά απ’ ότι φαίνεται ο σκοπός επετεύχθη! Τα χέρια των επιθεωρητών είναι πια δεμένα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αλλά δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές και τρομοκρατούν τους συναδέλφους..

Εμείς από την πλευρά μας πρωτίστως εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαράσταση στους διωκόμενους συναδέλφους. Για άλλη μια φορά, καταδεικνύεται ότι οι Επιθεωρήτριες και οι Επιθεωρητές Εργασίας καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι.

Ζητάμε άμεσα να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ανεπίτρεπτο συμβάν και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να αποδοθούν ευθύνες.

Απαιτούμε να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των συναδέλφων ώστε να αποτραπούν μελλοντικά τέτοια φαινόμενα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία των ‘όλων των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση  γιατί αν δεν υπερασπιστούμε εμείς οι ίδιοι την εργασιακή μας αξιοπρέπεια, ας μην περιμένουμε να το κάνουν οι άλλοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: