10 Μαΐ 2021

Νομοθετόντας δια της εγκυκλίου - Από που προκύπτει η υποχρέωση να πληρώσει το self test ο εργοδότης;

Οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού  όσο και του δημόσιου τομέα είμαστε στην 2η βδομάδα χωρίς δωρεάν self test .....μια ακόμα επιτυχία του επιτελικού κράτους ....Αλλά δεν είναι αρκετό που οι επιθεωρητές φορτώνονται με έργα που καμία σχέση δεν έχουν με τη δουλειά τους και δεν έχουν πρόσβαση και οι ίδιοι στο self test  θα πρέπει να  παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους. 

Τι ενημέρωση ; Ποιας απόφασης ; Αυτής που πήρε ΦΕΚ και προβλέπει 1 δωρεάν τεστ την εβδομάδα; Της εγκυκλίου που λέει για 2 τεστ που το ένα από τα 2 τα πληρώνει ο εργοδότης; 

Θα πάμε δηλαδή στους εργοδότες να τους πούμε πληρώστε το τεστ που η ΚΥΑ λέει ότι είναι δωρεάν ; Από που προκύπτει η υποχρέωση να πληρώσει ο εργοδότης; 

Δεν ήταν αρκετά μπάχαλο η κατάσταση με τους εργοδότες να αναρωτιούνται αν θα αποδεχτούν την εργασία των εργαζομένων χωρίς το τεστ ... με τους εργαζόμενους να πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους ήρθε και το δελτίο τύπου του Υπουργείου να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα. 

Θα μου πεις τώρα τι ψάχνεις δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι, όπως φαίνεται, και η τελευταία φορά που άλλα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και άλλα λένε τα δελτία τύπου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: