31 Μαΐ 2021

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία της ΟΣΥΠΕ στις 02 Ιουνίου και στης ΑΔΕΔΥ στις 03 Ιουνίου

 Με ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε κατά πλειοψηφία η Ομοσπονδία μας καλεί να συμμετέχουμε στην απεργία που ΟΜΟΦΩΝΑ προκήρυξε για την Τετάρτη  02  Ιουνίου και στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 03  Ιουνίου. 

Συναδέλφισες -Συνάδελφοι αυτή την στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι

  •  η μαζική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις 
  • να πούμε ένα βροντερό όχι στα σχέδια αυτής της κυβέρνησης να διαλύσει το εργατικό το συλλογικό δίκαιο και να υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ και το Υπ. Εργασίας. 
  • να δηλώσουμε όλοι μαζί ότι η νέα αυτή «αναβάθμιση» κρίνεται ανεπιθύμητη και τους καλούμε να την πάρουν πίσω

Δυστυχώς αν και η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ήταν ομόφωνη η ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ για μια ακόμα φορά επέλεξε να μην δεχτεί καμία πρότασή μας στο κείμενο της ανακοίνωσης καλέσματος. Για μια ακόμα φορά ενώ στα λόγια καλεί για ενότητα στην πράξη την υποσκάπτει.  Είναι αν μη τι άλλο γελοίο να λαμβάνεται μια απόφαση για μια δράση ομόφωνα και στο τέλος να διαφωνούμε στο κείμενο.

 Εδώ το κείμενο της ανακοίνωσης που προτείναμε στην πλειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή καμία αλλαγή: 

Συναδέλφισες –Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς κανένα δισταγμό επιχειρούν να ισοπεδώσουν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του κόσμου της εργασίας, φέροντας προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί κατακτήσεις αιώνων. Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια και να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις και ασύδοτους εργοδότες.

Ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα που συνεχίζει τις αντιμεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που προτάσσει το ατομικό έναντι του συλλογικού εργατικού δικαίου, δεν έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, και υποσκάπτει τον υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.

Ένα νομοσχέδιο που καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. το ίδιο το Σ.ΕΠ.Ε. που η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα νόμο και ένα άρθρο είχε υποβαθμίσει τον Αύγουστο του 19 σε γενική Δ/νση. Το Σ.ΕΠ.Ε. που αποτελεί το αποκούμπι των εργαζομένων, που υπόκειται σε κοινωνικό έλεγχο και έχει πρόσφατα αναπτύξει σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα. Το Σ.ΕΠ.Ε αποκόπτεται από το φυσικό του φορέα που είναι το Υπουργείο Εργασίας απλά επειδή ο Υπουργός θέλει να απεμπολήσει τις πολιτικές του ευθύνες για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που διαμορφώνει το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση των αρίστων.

Ένα νομοσχέδιο, που συρρικνώνει το Υπουργείο Εργασίας αποδομεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του εξοβελίζοντας τον βασικό πυλώνα του που είναι η ίδια η εργασία. Μεταβιβάζει την ευθύνη ελέγχου της αγοράς εργασίας σε μια ακόμα ανεξάρτητη από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο Αρχή με διορισμένο από την κυβέρνηση «Μάναντζερ-Διοικητή», προικοδοτώντας τον παράλληλα με υπερεξουσίες (από το υπηρεσιακό status quo, μέχρι το μισθολογικό, μέχρι το πειθαρχικό, μέχρι το οργανωτικό των ίδιων των θέσεων προσωπικού).

Ένα νομοσχέδιο που δεν θέτει καμία εγγύηση, κανένα κριτήριο, καμία ανεξαρτησία του Επιθεωρητή Εργασίας–σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας και του μέχρι σήμερα ισχύοντος θεσμικού πλαισίου-, καμία στοιχειώδη διασφάλιση ούτε των Επιθεωρητών, αλλά ούτε και κανενός εν γένει υπαλλήλου της «δήθεν» Ανεξάρτητης Αρχής και κανέναν ελέγχο ή λογοδοσία στον τρόπο άσκησης των υπερεξουσιών του Μάνατζερ - Διοικητή. Το Σ.ΕΠ.Ε για να αναβαθμιστεί απαιτείται σχέδιο και όραμα και είναι προφανές από το νομοσχέδιο αυτό ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Το Σ.ΕΠ.Ε δεν αναβαθμίζεται με την αλλαγή ονόματος όσο και να το θέλουν οι εργοδότες.

Τους δηλώνουμε λοιπόν ότι η νέα αυτή «αναβάθμιση» κρίνεται ανεπιθύμητη και τους καλούμε να την πάρουν πίσω.

Σ’ αυτό τον απροκάλυπτο πόλεμο της κυβέρνησης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων απαντάμε αγωνιστικά και ενωτικά. Μαζί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετέχουμε δυναμικά σε όλα τα απεργιακά μέτρα και κινητοποιήσεις.


Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.) και του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ


  • η κήρυξη από την Ομοσπονδία μας 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021,

  • και η συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας και του Σ.ΕΠ.Ε., να ενωθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να αγωνισθούμε δυναμικά για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας και του Σ.ΕΠ.Ε. να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να δώσουμε ένα δυναμικό παρών και ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου.


ΚΑΛΟΥΜΕ τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και δράση για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

 

Και εδώ η ανακοίνωση όπως τελικά εκδόθηκε από την πλειοψηφία  

Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε πλούσια δώρα.....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: