22 Ιουν 2020

Τα Νέα παραγγέλνουν κι ο Χρυσοχοΐδης εκτελεί. Απαγόρευση πορειών και συγκεντρώσεων

του Γιώργου Πετρόπουλου*
 
Μάλωσε την κυβέρνηση, η εφημερίδα Τα Νέα για την καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου "για τις πορείες" και να σου η διαρροή από το Δημόσιας Τάξης για το περιεχόμενο του σε κυριακάτικη εφημερίδα.(Έθνος) Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα απαιτείται το φακέλωμα τον διοργανωτών, η δυνατότητα της αστυνομίας να διαλύει ανά πάσα στιγμή συγκεντρώσεις που "διαταράσσουν την οικονομική δραστηριότητα"(κάτι σαν αυτά που κάνει ο Μπακογιάννης να φανταστώ) η αποζημίωση που θα καταβάλλουν οι "διοργανωτές" για ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας.
 
Αυτό που επιδιώκει ο Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη , είναι να δυσχεράνει τόσο πολύ την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων, έτσι αυτές, στην πράξη να καταργηθούν. Και αν κάποια συλλογικότητα, τολμήσει, να διοργανώσει κάποια διαμαρτυρία (γιατί απολύθηκαν τα μέλη της, μειώθηκε ο μισθός τους, καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα ή κοινωνικά δικαιώματα κλπ) να μεταβάλλεται σε security και χαφιέ των συγκεντρωμένων για να την κάνει.
 
Σκέφτομαι πως αν αυτές οι προβλέψεις ίσχυαν επί Χούντας, η συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο θα είχε διαλυθεί από την πρώτη μέρα, οι αντιπολεμικές συγκεντρώσεις των 90s δεν θα είχαν ξεκινήσει καν και ο -μακαρίτης πια- Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου, θα δέσμευε δέκα γενιές μετά τους απογόνους του, να αποζημιώνουν για τις ζημίες που έγιναν κατά τη διάρκεια των μεγάλων αντιμνημονιακών διαδηλώσεων. Για το άλλον της ΓΣΕΕ δεν κάνω καν νύξη, είναι βέβαιο ότι δεν θα συμμετείχε.
 
Καθώς όλοι πια βλέπουμε ξεκάθαρα πως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση, ως αποτέλεσμα της πανδημίας αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης ΝΔ, υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία.
 
Όχι για να μειωθούν οι άνεργοι, ούτε για να αυξηθούν οι μισθοί, να κρατηθούν ανοιχτά τα μαγαζιά, να σωθούν τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι να φτιάξει ένα προστατευτικό τείχος από παραπληροφόρηση, αυταρχισμό και καταστολή απέναντι στους ανθρώπους που θα εξαθλιώνει η πολιτική της.
 
 
* Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: