18 Ιουν 2020

Το πρώτο ΔΣ του συλλόγου μας μετά το ξέσπασμα του covid-19 θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας μετά την εισαγωγή μας στην νέα "κανονικότητα" είναι  στην συνεδρίαση του  που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:30πμ.


Θέμα ημερήσιας διάταξης:
  1. Αποτίμηση της κατάστασης για το διάστημα των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στις υπηρεσίες μας
  2. Το ζήτημα που έχει προκύψει με το π.δ. του οργανισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται Τομέας Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασιακών Σχέσεων και η διενέργεια ελέγχων με μικτά κλιμάκια
  3. Λοιπά θέματα (εγγραφές, κατασκήνωση, δώρο γάμου κλπ).
Εμείς ως ΑΡΣΥ προτείναμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε χθες με το Δελτίο Τύπου του ΟΕΕ (δελτίο_τύπου) περί κοινής τεχνικής ομάδας ΟΕΕ - υπουργείου Εργασίας όπου με άγνωστο θεσμικό χαρακτήρα η ομάδα εργασίας θα εργαστεί μεταξύ άλλων για:
·Την αναβάθμιση της υπηρεσίας υποστήριξης του ΕΡΓΑΝΗ, με σκοπό την άμεση παροχή βοήθειας σε αιτήματα/προβλήματα των χρηστών, μέσω helpdesk, με σημειώσεις-οδηγίες χρήστη εξ’ αποστάσεως με χρήση τεχνικών μέσων - έντυπης ύλης, ήχου, βίντεο.
·Την κωδικοποίηση του νομικού πλαισίου και των εγκυκλίων.
·Την άμεση ανάρτηση οδηγιών για τον υπολογισμό των δώρων και των επιδομάτων των εργαζομένων και όχι καθυστερούμενες αποφάσεις, που εκδίδονται και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους πληττόμενους εργοδότες αυξάνοντας την γραφειοκρατία με νέες υποβολές.
Δεν υπάρχουν συνάδελφοι που μπορούν να ασχοληθούν με αυτά εντός του Υπουργείου; Γιατί δεν ερωτήθηκαν ποτέ οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ οι οποίες αντιμετωπίζουν στην πράξη και καθημερινά όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες ΠΝΠ, ΚΥΑ κλπ; Άλλωστε αυτό είναι στα καθήκοντα των Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων (σε αντίθεση με το μετράμε κεφάλια και αποστάσεις και να σφραγίζουμε επιχειρήσεις)".


Αν υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θεωρείται ότι θα πρέπει να συζητηθούν παρακαλώ ενημερώστε σχετικά με την αποστολή εμαιλ στο arsy.yeka@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: