6 Φεβ 2021

Επικοινωνιακή ή επιτελική η "αναβάθμιση" του ΣΕΠΕ με 121 + 127 νέους επιθεωρητές ;

 Αφού λοιπόν μας  αναβάθμισε πρώτα ο Βρούτσης ήρθε η σειρά του Χατζηδάκη να μας αναβαθμίσει . Ναι μιλάμε για την γνωστή σε όλους μας αναβάθμιση δια της υποβαθμίσεως .... 

Με δελτίο τύπου μια από τα ίδια δήλωσε ο νέος μας υπουργός ότι καίγεται  για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ "με 121 επιθεωρητές, το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς έχουν εγκριθεί 54 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και 67 μετακινήσεις μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας, θα δώσει σημαντική ανάσα στην προσπάθεια ελέγχου των παραβάσεων, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι παραμένουν σε προτεραιότητα οι ελεγκτικές δραστηριότητες που αφορούν την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, την τήρηση του ωραρίου, θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κ.ά."

Πω πω επιθεωρητές μετά τους 127 νέους  εξειδικευμένους επιθεωρητές που μας έφερε ο Βρούτσης  θα μας φέρει και ο Χαζτηδάκης άλλους 121 .... Δεν θα χωράμε στα γραφεία βρε παιδιά ...

Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που λίγο πριν πάρει πόδι από το υπουργείο  δήλωνε: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται και δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Όλες οι διοικητικές διαδικασίες ψηφιοποιούνται σταδιακά και οι Επιθεωρητές θα έχουν on line πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ (ΕΡΓΑΝΗ και ΟΠΣ ΣΕΠΕ). Με αυτό τον τρόπο, αναβαθμίζεται κατακόρυφα η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των ελέγχων και το λειτουργικό έργο των Επιθεωρητών, ενώ με την επιτόπια καταχώρηση και ηλεκτρονική κοινοποίηση των δελτίων ελέγχου, απελευθερώνεται πολύτιμος διοικητικός χρόνος και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι».

Βέβαια το ότι αυτοί  οι ελάχιστοι νέοι διορισμοί είχαν δρομολογηθεί από άλλη κυβέρνηση ας μην επιτέψουμε να χαλάσει το ωραίο παραμύθι των υπουργών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: