12 Φεβ 2021

ΣΕΤΤΕΑ- Σε χώρους εργασίας του κλάδου μας δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των συναδέλφων

Σε ανάρτηση του το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ ) καταγγέλλει ότι
Στο κατάστημα ACS Αργυρούπολης-Αλίμου βρέθηκε συνάδελφος θετικός σε covid-19 την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου έπειτα από τεστ που έκανε.
Αμέσως έπρεπε να παραμείνει κλειστός ο χώρος του καταστήματος μέχρι να γίνει απολύμανση χωρίς να εισέλθουν οι εργαζόμενοι μέσα. Ενημερωθήκαμε ότι τελικά έγινε καθυστερημένα απολύμανση στο χώρο, αφού όμως είχαν προσέλθει οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δρομολόγιά τους .
 
Καθώς επίσης έπρεπε να ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ άμεσα προκειμένου να μεταβεί συνεργείο για την διενέργεια τεστ στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Απ όσο γνωρίζουμε μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι δεν έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.
 
Προφανώς το αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισες που εργάζονται στο κατάστημα όσο και τους πελάτες που προσέρχονται στους χώρους του καταστήματος για να παραλάβουν τις αποστολές τους φαίνεται ότι απουσιάζει από την μεριά του εργοδότη.
Βρισκόμαστε εκ νέου σε λοκ νταουν ακριβώς διότι τα κρούσματα αρχίζουν πάλι να γίνονται ανεξέλεγκτα την χώρα μας. Δεν γίνεται λοιπόν σε χώρους εργασίας του κλάδου μας που ξανά οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν μεγάλο εργασιακό βάρος , να μην διασφαλίζεται επαρκώς και όπως προβλέπεται η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων.
 
Καλούμε τον εργοδότη του καταστήματος αλλά και την μητρική εταιρία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, όπως ορίζουν και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την διαχείριση του covid-19

Δεν υπάρχουν σχόλια: