2 Φεβ 2021

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία για ένταξη στον προγραμματισμό των εμβολιασμών

Καθώς για τα συλλογικά μας όργανα ο εμβολιασμός των συναδέλφων που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή δεν αποτελεί προτεραιότητα, πολλώ δε μάλλον τα υπόλοιπα που συμβαίνουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε ως ΑΡΣΥ να στείλουμε επιστολή τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όσο και του Υπουργείου Υγείας.

Αναμένοντας λοιπόν τις ενέργειές τους!


Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2021

 

Προς:

 

κο Χατζηδάκη Κωνσταντίνο,

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

κο Κικίλια Βασίλη

Υπουργό Υγείας

 

Κοιν:

 

κα Στρατινάκη Άννα,

Γενική Γραμματέα Εργασίας

 

κο Βούρτση Χαράλαμπο

Γενικό Επιθεωρητή Σ.ΕΠ.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κύριοι Υπουργοί,

κα Γενική Γραμματέα,

κε Γενικέ Επιθεωρητή,

Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, οι εργαζόμενοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας δουλεύουν ακατάπαυστα στην πρώτη γραμμή, επιφορτισμένοι με πρόσθετες αρμοδιότητες για τη διασφάλιση της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι έκτακτες συνθήκες τις οποίες διανύουμε έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην αγορά εργασίας που επιβάλει καθημερινά την παρέμβαση των υπηρεσιών μας καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι η παραβατικότητα «δε μπαίνει σε καραντίνα». Επιθεωρήτριες και Επιθεωρητές, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος – επιπροσθέτως του ελέγχου τήρησης και εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας - για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, με υγειονομική επιβάρυνση, εκθέτοντας τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.

 Παρ’ όλα αυτά στον προγραμματισμό των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, οι εργαζόμενοι του Σ.ΕΠ.Ε. και του Υπ. Εργασίας, απουσιάζουν επιδεικτικά.  Τίθεται λοιπόν επιτακτικό το αίτημα της ένταξης και αυτών των εργαζομένων, σ’ αυτή την πρώτη φάση των εμβολιασμών, που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο τήρησης της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μέσα στο ευρύτερο δίχτυ προστασίας της δημόσιας υγείας

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει ώστε:

Ø Να ενταχθούν οι υπάλληλοι του Σ.ΕΠ.Ε. και του Υπ. Εργασίας, οι οποίοι το επιθυμούν, στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και

Ø Να πραγματοποιούνται rapid tests στους συναδέλφους τουλάχιστον ανά 15 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: